Моля да действате експедитивно и решително, защото нямаме време. Никой

...
Моля да действате експедитивно и решително, защото нямаме време. Никой
Коментари Харесай

Денков ще проверява големите разходи на служебното правителство

Моля да действате експедитивно и уверено, тъй като нямаме време. Никой няма да ни даде 100 дни, а в това време експедитивността не би трябвало да е за сметка на качеството. На добър час! Сигурен съм, че може да успеем, стига да работим като екип.

С тези думи министър председателят Николай Денков откри първото съвещание на Министерския съвет.

Той открои три най-първи задания пред новия Министерски съвет: 

1. Подготовката на бюджета, за която той прикани всички министри да спомагат на Министерство на финансите;

2. Окомплектоването на кабинетите по министерства, поради освобождението на заместник-министрите в последния ден на служебното правителство;

3. Довършването на управническата стратегия дружно с специалистите от Народното събрание.

Новоизбраният министър-председател съобщи, че е видял през последните дни в медиите няколко информации за раздадени средства в много огромни размери – милиарди левове, без да е ясно дали са ориентирани оправдано и ефикасно. Той добави, че се е появила информация и за забавени процедури в някои министерства, от които също могат да настъпят загуби в огромни размери. 

„ Не знам дали тази информация е вярна, само че тя би трябвало да се ревизира. Затова с другите ви задания молбата ми към вас е да ревизирате какви огромни разноски са били направени в министерствата през последните седмици и месеци и дали има забавени процедури ”, заръча Денков. 

Той акцентира, че всяко закъснение може да коства доста скъпо на бюджета на страната, а това е за сметка на хората и на бизнеса. 

Според премиера това са средства, с които се реализира една или друга активност и в случай че бъдат изгубени, ще бъде изгубена и опцията за осъществяване на дейностите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР