Молбата на английския елитен Лестър Сити да им бъде отложена

...
Молбата на английския елитен Лестър Сити да им бъде отложена
Коментари Харесай

Висшата лига отказа на Лестър да отложи мача им с Тотнъм, въпреки COVID-19

Молбата на британския първокласен Лестър Сити да им бъде отсрочена утрешната среща с Тотнъм е отхвърлена от Висшата лига, защото футболът на Острова продължава да е изправен пред евентуален нов взрив на инфектираните с COVID-19 или вид Омикрон.

Роджърс съобщи, че деветима негови играчи са инфектирани с ковид, както и "други медицински проблеми и добави, че целостта на цялото състезание е заложена на карта, откакто се постанова напрактика тимовете да играят по два мача на седмица.

"За наше страдание, не ни беше препоръчано никакво решение, което беше разочароващо в последна сметка ", стартира Роджърс пред публицистите. "Ние влизаме в ситуацията на Лигата и ги поддържаме за ограниченията им в изключителната обстановка, само че когато трябваше да получим ние поддръжка, не ни беше предоставена никаква алтернатива. Имаме травми, имаме КОВИД и не можем да вършим ротации в тима. А ни предстоят пет мача за 13 дни. Това си е предизвикателство, когато имаш цялостен състав, само че когато си по този начин стеснен, е рисково предизвикателство, споделя още експертът.

Правилата на Висшата лига за пандемичната обстановка гласят, че в случай че един тим не може да събере 14 здрави футболисти, то мачът им може да бъде отсрочен и поради други фактори, като равнище на подготовката или времето, а също по този начин дали е имало и неконтролируема обстановка. Също по този начин от Лигата намекнаха, че ще се опитат да избегнат струпване на отсрочени мачове в края на сезона.

Между 6 и 12 декември 3805 играчи и клубен личен състав са били тествани за КОВИД-19, като са били открити 42 нови позитивни случая - най-високата седмична цифра, откогато данните започнаха да се регистрират през май 2020-а година.

В Тотнъм към този момент имат два отсрочени мача - единият поради неприятно време, а другият поради повишена численост инфектирани с ковид, а също по този начин не се игра заради сходен проблем и срещата им с френския Рен от Лигата на Конференциите на УЕФА. Европейската централа ще взема решение ориста на този мач по административен път, защото няма вероятни дати за насрочването му.

Проблемите при тях не са по-малко, а мениджърът Антонио Конте се оплака, че има единствено 16 футболисти в днешната подготовка, включително и юношите.

"Имаме четвъртък, петък и събота без тренировки. В неделя започваме още веднъж да работим с неголяма численост играчи, защото инфектирани към този момент имаме и в тима до 23 години, " съобщи италианецът.

"Ситуацията не се трансформира много-много. Имаме играчи, които се връщат в тренировките, само че те се нуждаят от време, с цел да намерят най-хубавата си форма. Продължаваме да търсим разновидности ", добави Конте.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР