Можете да обичате безкрайно много картофи, както и картофено пюре

...
Можете да обичате безкрайно много картофи, както и картофено пюре
Коментари Харесай

Пантофки от картофи с вкусна плънка от сметана и гъби

Можете да обичате безпределно доста картофи, както и картофено пюре или пържени картофи, само че в един миг могат да ви станат скучни. За да не се чудите за гарнитурата, ви предлагаме забавен метод по какъв начин да сервирате картофите. Минимални старания, а се получават необикновени и апетитни.

Това ядене съставлява картофени пантофки, пълнени с пилешки черен дроб и гъби. Пантофките наподобяват като същински и са подобаващи както за елементарна вечеря, по този начин и за празничната софра. Ще ви отнеме по-малко от час, с цел да приготвите тази хубост за 3-4 души.

Съставки:

Картофи – 6 броя Гъби – 16 броя Сметана – 300 мл Лук – 1 брой Краве масло – 50 грама Пилешки черен дроб – 200 грама Свежи зелени подправки на усет Сол на усет

Начин на подготвяне:

Вземете огромни продълговати картофи. Обелете ги, по-късно благодарение на нож направете кладенче.

Направете няколко ромбовидни разреза, тъй че да се получи решетка.

Намажете ги щедро с масло и ги поставете във фурната за 30-35 минути. Печете на 180 градуса.

Междувременно пригответе плънката. Оваляйте черния дроб в брашното и го изпържете в олио за 2-3 минути. Добавете 150 мл сметана, сол и задушете още 15 минути. Когато черният дроб се охлади, го нарежете на ситно.

Нарежете гъбите и лука на дребни кубчета. Запържете ги в тиган за няколко минути, по-късно прибавете останалата част от сметаната и поръсете с нарязаните зелени билки. Гответе още 10 минути.

Смесете двата пълнежа и напълнете “пантофките ”.

Вижте още: Пригответе си истинска салата запразничната софра!

Ще получите хубаво и апетитно предястие. Ако не харесвате черен дроб, използвайте запържена кайма или варени пилешки гърди, смесени с патладжани, тиквички и други обичани зеленчуци. Можете също по този начин да поръсите картофите с настърган кашкавал и да ги запечете за 5-7 минути на 180 градуса. Получават се изумително вкусни!

Споделете рецептата с приятелите си и прелестен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР