Можем да кажем, че предпазливостта на партньорските служи стига дотам,

...
Можем да кажем, че предпазливостта на партньорските служи стига дотам,
Коментари Харесай

Доц. Искрен Иванов: САЩ и НАТО са наясно, че в България има хора, които играят за „другия отбор“

„ Можем да кажем, че предпазливостта на партньорските служи стига до такава степен, че сериозната информация за тяхната сигурност си остава за тях. Съединени американски щати и НАТО са наясно, че България им е съдружник, само че има и хора там, които играят за „ другия тим “.

Това съобщи специалистът по интернационална сигурност и ръководство на спорове доцент Искрен Иванов пред „ Bulgaria ON AIR “ във връзка абсурда  назначенията в службите у нас, който избухна след предоставените от Радостин Василев аудиозаписи предходната седмица.

Според него в тази ситуация е значимо да се направи разлика в координацията и съгласуването в границите на службите в НАТО и Европейски Съюз. По думите му има недостиг в доверието към българските служби за сигурност от страна на интернационалните ни сътрудници. 

„ Партньорските служби си споделят информация. Има разлика да се споделя такава информация и това просто някакви хора да се спуснат от някакво посолство. При първото приказваме за стандартизиране на процедурата, а при второто – за интервенция във вътрешните работи “ , разясни доцент Иванов. 

Според специалиста не за първи път се случва български политици да приказват по този метод за службите ни за сигурност, само че до момента в който няма някакви действителни доказателства за външна интервенция , всички изказвания си остават нечиста сделка. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР