Можем да бъдем преносители на вируса, дори и да сме

...
Можем да бъдем преносители на вируса, дори и да сме
Коментари Харесай

Можем да бъдем преносители на COVID-19, дори и ваксинирани

Можем да бъдем преносители на вируса, даже и да сме имунизирани. Това съобщи в ефира на ръководителят на Българското сдружение по здравна вирусология проф. Радка Аргирова.

" Колкото по-нисък е процентът на хората, които са имунизирани, толкоз по-бавно ще преминем напред. Ако сме имунизирани и към нас всички са имунизирани, постигнали сме всичко, което желаеме и ще затрудним вируса. Но в случай че се случи, че сме единица измежду доста неимунизирани и не се съблюдават ограниченията, нещата стават напълно разнообразни ", изясни Аргирова. 

Според нея имунизациите са безвредни. " Не считам, че има акция, която да обясни на хората всичко по отношение на имунизацията ", добави тя.

" Тези всички ваксини бяха признати с екстрена процедура, не са напълно довършени клиничните тествания. Те са в напредък, ще продължаваме да получаваме нови данни непрекъснато. Има тук-там единични случаи на алергични реакции по света, само че няма съществени последствия ", сподели проф. Аргирова. 

По думите й, се ревизира дали у нас го им новият вид на вируса, който съдържа в себе си няколко разновидности. 

Председателят на Българското сдружение по здравна вирусология разяснява и че отбрана след имунизация ще е към година. 

Относно провеждането на изборите и метода на гласоподаване на карантинираните тя е безапелационна, че не трябва да се пускат карантинираните на открито да дадат своя избор за няколко часа, както се оферираше. Разнасящите урните пък би трябвало да са тествани антитела и да се имунизират, сподели още Аргирова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР