Може ли Рома да сътвори ново чудо, след като вече

...
Може ли Рома да сътвори ново чудо, след като вече
Коментари Харесай

"Рома" приема "Ливърпул" с мечтата за още един велик обрат

Може ли " Рома " да сътвори ново знамение, откакто към този момент сервира една от най-големите сензации в историята на Шампионската лига? Това е огромният въпрос преди втория полуфинал в Шампионската лига. Тази вечер " вълците " посрещат музи " Ливърпул " в дуел, който ще дефинира противника на европейския футболен крал " Реал " (Мадрид).

" Рома " шокира света в предходния кръг, откакто в профил другия огромен любимец - " Барселона ", макар че загуби първия мач в Испания с 1:4. Сега отборът на Еузебио ди Франческо е в същата обстановка след провалянето с 2:5 на " Анфилд ".

" Трябва да желаем мощно този поврат и да дадем всичко от себе си. Трябва да сътворим нещо в действителност велико. Трябва да имаме вяра и с този темперамент, с тези почитатели зад тила и с тази пристрастеност към тима да опитаме да създадем още едно знамение. Чудо е най-точната дума ", съобщи Ди Франческо.

" Рома " изживя тежка вечер на " Анфилд " и губеше с 0:5 до 80-ата минута. Два късни гола обаче върнаха вярата у треньора и играчите, че финалът в Киев не е мираж. " Доволен съм, че стигнахме толкоз надалеч, само че в никакъв случай не съм бил човек, който ще се задоволи с това. Нашата упоритост би трябвало да е да стигнем до Киев ", добави Ди Франческо.


© Reuters

За " Ливърпул " също следва втори следващ конфликт, в който влиза в реванша със стабилен задатък от три гола. В четвъртфиналите мърсисайдци завоюваха с 3:0 против " Манчестър сити " на " Анфилд ". Реваншът обаче беше доста тежък и тимът имаше шанс, че не губеше с 0:2 до почивката.

" Ливърпул " е тим, на който могат да бъдат маркирани три гол, както сподели сезонът досега. Да бъде непокътната " суха мрежа " против отбора на Юрген Клоп обаче наподобява непостижима задача, а " Рома " ще има потребност тъкмо от това.

" Тук сме, с цел да се борим за нашите фантазии. Много хора си мислят, че " Рома " просто би трябвало да победи с 3:0. Това обаче е значителен резултат. Ние също ще сме на терена, няма да си останем в съблекалнята ", сподели Клоп в навечерието на мача.


© Reuters

" Ливърпул " преследва осмо присъединяване във финала на най-силния европейски клубен шампионат и първо от 2007 година Петкратният европейски първенец не беше достигал до полуфиналите от 10 години, а в шест от предходните седем сезона даже не беше част от Шампионската лига.

" Рома " е част от четирите най-хубави в Европа едвам за повторно след 1984 година Тогава " вълците " стигат до финала, само че в своя дом " Олимпико " губят трагично с дузпи точно от днешния си противник.

" Във футбола постоянно искаш да играеш тъкмо такива мачове - с огромен залог и за огромни неща. Историята на " Ливърпул " и " Рома " е страхотна, само че не мисля, че това ще окаже някакво въздействие. Това е просто един мач на превъзходен стадион, в превъзходен град, против един в действителност доста мощен тим. Ако искаш да спечелиш, би трябвало да приемеш, че може и да загубиш. Трябва да бъдеш в действителност доста самоуверен ", сподели още Клоп.


© Reuters

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР