Може ли да ни се размине един път дневно да

...
Може ли да ни се размине един път дневно да
Коментари Харесай

Колко често можем да нарушаваме диетата си?

Може ли да ни се размине веднъж на ден да си създадем по този начин наречения cheat day, в който да си позволим да забравим за диетата?

На съвсем всяка жена й се е случвало да се отклони леко (или не чак толкова) от диетата си, а след това да се терзае от виновност , че е провалила всичко. Еднократното съгрешение обаче няма по какъв начин да изтрие всички положени старания до в този момент. Но какъв брой постоянно имаме право да “прегрешим ” без това да повлияе на тежестта ни?

Според гръцкия здравен специалист Клео Димитриадоу: “ Ако би трябвало да приказваме в числа и се пробвате да отслабнете – може да си позволите да ядете нездравословно един път седмично, само че в случай че желаете да поддържате тежестта си – тогава два пъти.

 Колко постоянно можем да нарушаваме диетата си?

Под “един или два пъти седмично ” приказваме за едно до две хапвания , а не през целия ден, прекаран в нездравословно хранене. Идеята е, че даже с нездравословната храна ще разнообразите микрофлората на стомаха си, която при продължителна диета става по-еднообразна и надлежно забавя процесите на намаляване. 

За да разберете още по-добре правилото, ще ви дадем прегледен образец:

Ако една жена, желае да отслабва с по 600 грама седмично, тогава тя би трябвало да приема по 1400 калории на ден. Следователно, тя може да си разреши еднократно “прегрешение ” или с други думи да си хапне бургер с картофки и десерт, които са общо 1500 калории.

По този метод, калориите ще се разпределят отмерено и тялото ще компенсира през идващите дни. По същата логичност жена, която желае да поддържа тежестта си, може да си разреши два пъти седмично да одобри толкоз калории , като в края на седмицата тежестта й ще се резервира същото.

Съвет: Не се качвайте на кантара на сутринта откакто сте “прегрешили ” – единствено ще се паникьосате и депресирате, а още по-вероятно и да гладувате денем или да се откажете от цялата диета.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР