Може и да се повтаряме, но пак ще кажем, че

...
Може и да се повтаряме, но пак ще кажем, че
Коментари Харесай

Черният лебед, След теб, Следобеди с Изабел, До дъно, Обещанието и другата ръка - 3 + 3 книги за уикенда


Може и да се повтаряме, само че отново ще кажем, че няма по-подходящо време да се посветим на нова книга от почивните дни. Лятната ни отпуска е идеална за задачата, само че тъй като времето все не доближава, избираме остроумен метод да прочетем повече книги.

Как? Като слушаме една част от тях. Можем да го създадем благодарение на и богатият им аудиокаталог, който ни разрешава да влезем в хиляди светове, даже до момента в който пътуваме към по този начин чаканата си отмора.

The Sunday Times я дефинира като една от най-влиятелните книги, излизали след Втората международна война. Ползван за пояснение на доста събития от човешката история, в последните месеци бестселърът на Насим Никълъс Талеб, излязъл за първи път през 2007 година, още веднъж е супер настоящ.
 Снимка 582043

Като " черен лебед " Талеб дефинира рядко или инцидентно събитие, което дава отговор на три характерности: непредсказуемо е, има голямо влияние върху огромно количество хора и може да бъде обяснено със задна дата. Което ни води и до повода книгата да е толкоз настояща през 2022 година - ковид пандемията несъмнено се оказа " черен лебед ". Дали и войната в Украйна е такава - ще разберем, откакто изслушаме книгата. С гласа на Момчил Степанов.

" Обещанието "

Миналата година романът на Деймън Галгът завоюва най-престижната премия за англоезична литература - " Букър ". Сравняван със сънародника си Дж. М. Кутси и с Уилям Фокнър, южноафриканският създател ни показва една фамилна история - тази на фамилия Сварт.
 Снимка 582264

Членовете й се събират за погребението на Ма, изпълнени с огорчение - младите Антон и Амор ненавиждат всичко, което фамилията им символизира. Не могат да преглътнат и обещанието, което Сварт са създали към Саломе - чернокожата жена, грижила се за семейството през целия си живот. Обещание, което остава неизпълнено след всяка следваща гибел в семейство Сварт.

Изд. Лабиринт, 18.90 лева

Джоджо Мойс завоюва милиони сърца по света с трагичната си любовна история " Аз преди теб ". В продължението й " След теб " още веднъж сме с Луиза Кларк, която няма визия какво да прави с живота си след гибелта на Уил. Един случай ще я принуди да се върне в родния дом, което за Лу ще значи да се озове в началната точка на пътешествието си.
 Снимка 582042

В опит да си помогне, тя стартира да посещава група за взаимопомощ на хора, претърпели загуба на непосредствен човек. Постепенно Лу си стъпва на краката и даже е на път да се влюби още веднъж. Точно тогава обаче на прага й се появява непозната жена, която ще унищожи нежното й равновесие. С гласа на Йоанна Темелкова.

" Следобеди с Изабел "

Париж през 70-те години на предишния век. Американският студент Сам се среща със загадъчната, красива и по-възрастна от него Изабел. Двамата стартират връзка макар брачната халка на Изабел, като разпоредбите са избрани от нея, а срещите им се състоят в дребния й апартамент във френската столица.
 Снимка 582263

Връзката им продължава десетилетия, на чийто декор научаваме освен детайлности за комплицирания, комплициран и травмиран живот на Изабел, само че и за останалите връзки на Сам.

Изд. Колибри, 24 лева

Историята за отмъщение и възмездие на Анна Пеева продължава с втори сезон на известния аудиосериал на Storytel. Отново се сблъскваме с частния детектив Петър (Калин Врачански) и с хубавицата Стела (Яна Кузова), които се бореха да сложат животите си в ред първа част на " До дъно ".
 Снимка 582041

Сега двамата се ненавиждат, само че само Петър ще може да помогне на Стела, когато тя е отвлечена в деня на сватбата й. Двамата ще би трябвало да се оправят с враговете си, с поредност неистини, както и с призраците от предишното си.

" Другата ръка "

Бестселърът на Крис Клийв излиза с второ издание и нова корица, дело на Таня Минчева. А тематиката му е все по този начин настояща. В центъра на романа е Пчеличка - бежанка от Нигерия, която с риск за живота си стига до Англия, с цел да бъде затворена там за две години в бежански лагер в Лондон.
 Снимка 582327

След тях Сара - една от дребното британци, които Пчеличка познава, я приема в дома си. Сара също носи своите рани, макари по-различни от тези на нигерийката - тя е изгубила неотдавна мъжа си, а скръбта й е всепоглъщаща. Двете дами ще се окажат непредвидена поддръжка една на друга, с цел да покажат, че макар насилието, болката и предразсъдъците, добрината сплотява хората.

Изд. ICU, 22 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР