може и да е на 74 години и да се

...
може и да е на 74 години и да се
Коментари Харесай

Елтън Джон: Най-големият подарък ми е, че на моята възраст все още се уча от други музиканти

може и да е на 74 години и да се бори с болно бедро, само че музикалният му усет остава надалеч по-як от този на множеството хора на половината му възраст, предава Агенция Франс Прес.

Докато множеството застаряващи рокзвезди на драго сърце се презареждат от звуците на славните си дни, сър Елтън по-скоро може да бъде открит в студиото с такива като Йънг Тъг, Ники Минаж и Лил Нас Икс.

Вярно е, че доста от съдействията за " The Lockdown Sessions ", новия му албум, който излиза в петък, е трябвало да се осъществят през Zoom поради пандемията, само че той остава доказателство за всеядния му усет към нови звуци.

" Ако си на моята възраст и към момента се учиш от други музиканти, това е най-големият подарък от всички ", споделя Джон.

Той приказва в диалог с медиите предишния месец преди интервенция на тазобедрената става, която го принуди да отсрочи няколко дати от прощално турне.

" Ако затвориш съзнанието си и кажеш, че не можеш да научиш нищо повече... това е задънената улица ", сподели той.

" Сега съм по-развълнуван от музиката, в сравнение с в миналото съм бил. "

Новият албум обгръща поколенията, като в него вземат участие всички - от до от Pearl Jam и последния му шлагер " Cold Heart " с Дуа Липа.

Този метод е повода сър Джон да реализира невижданото достижение - най-малко един сингъл в английския топ 10 през всяко от последните шест десетилетия - общо 33.

" Изпитвам неспокойствие да видя Young Thug да влиза в студиото и да извършва свободен жанр. Той просто седна пред микрофона и стартира. Бях изумен ", споделя Джон.

Това е отношение, което също по този начин значи, че той не търси никакво почитание от младите си сътрудници, макар че те знаят, че работят с човек, продал повече от 300 милиона албума.

" Когато (27-годишната танцова звезда Си Джей Люис) ми даде първата версия на нашата ария, тя беше прекомерно сходна на Елтън Джон. Казах: " Просто я изтрий - превърни я в ария на Си Джей Люис ", и той го направи ", споделя Джон.

" Мисля, че той се уплаши да не ме засегне. Но аз желаех да бъда обиден! И в последна сметка се получи. Изобщо не ме обиди - направи записа, който желаех да направя с него. "

" The Lockdown Sessions " сплотява нови песни, както и скорошни съдействия за албуми на други реализатори, в това число песента му за последния албум на Gorillaz и кавъра на " Nothing Else Matters ", който записа с Мили Сайръс за 30-годишнината на " Черния албум " на Metallica.

В някои връзки това е завръщане към корените му.
 Елтън Джон на върха на музикалните ранглисти за пръв път от 16 години Елтън Джон на върха на музикалните ранглисти за пръв път от 16 години
Песен на Елтън Джон за първи път от 2005 година се изкачи преди всичко в английските ранглисти. Това заяви компанията Official Charts, ко...

" Бях сешън музикант, преди да стана Елтън ", споделя английската звезда, която е родена като Реджиналд Дуайт.

Песента на Лил Нас Икс, сподели той, е записана в същото студио Abbey Road, в което 54 години по-рано е свирил на пиано за " He Ain`t Heavy, He`s My Brother ".

" Помислих си: " Тук съм направил цялостен кръг и в действителност ми харесва това, което върша ".

Тъй като в никакъв случай не е губил любовта си към музикалните магазини, да държи пръста си на пулса е естествено.

Той изрежда лист с новопоявили се реализатори, които към момента надали са регистрирани от мейнстрийм медиите.
 Елтън Джон отсрочи турне - ще се оперира Елтън Джон отсрочи турне - ще се оперира
Елтън Джон отсрочи европейските и американските дати на турнето си " Farewell Yellow Brick Road " поради интервенция на тазобедрената става,...

Той употребява и радиопредаването си " Rocket Hour " в Apple Music, с цел да подхранва навика си.

" Това ми дава достъп. Когато пусна запис, който обичам, ги интервюирам в предаването или им се обаждам по телефона.

" За мен е значимо да предложа другарство и достоверност ", споделя той и си спомня по какъв начин музиканти като The Beach Boys и The Band са му подали ръка и са го насърчили, когато за първи път е отишъл в Съединени американски щати през 70-те години на предишния век.

След като е работил с съвсем всички огромни попзвезди от последния половин век, има ли някой, който да е останал в листата му?

" Някой ден ще направя нещо с ", споделя той. " Но към момента не, тъй като тя към момента си проправя път. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР