Може да ви се струва скандално, но не смятам, че

...
Може да ви се струва скандално, но не смятам, че
Коментари Харесай

3 зелени оазиса в София с красива история и дебела сянка за малко спокойствие

Може да ви се коства скандално, само че не считам, че парковете и градинките са места за кучета и колела и че би трябвало да си имат ограда и работно време. Знам какво ще ми кажете, само че с времето ще видите, че съм права. Като споделям това, местата в София, където няма риск да бъдеш връхлетян от куче, нито да се отдръпнеш с плонж от алеята, с цел да се „ пазиш “ от нечие колело, не са чак толкоз доста. За сметка на това са красиви. Не са натоварени и са същинска идилия.

Паркът на Военна академия

Може да ви наподобява затворен, само че е отворен за гости от 2010 година Огражденията тук са огромен плюс (знаете прословутата ограда от 1895 дула на пушки, които са били в ръцете на бойци, участвали във войните за национално обединение).

Пaркът е планиран от проектант Фридрих Грюнангер, на който софиянци дължат и Духовната академия, Синагогата, постройките на настоящето турско посолство, къщата на Яблански и други В последните години паркът наподобява все по-добре.

През лятото се провеждат и доста събития, постановки, концерти – сега тече фестивалът „ София МОНО “ да вземем за пример. Но това, което е значимо за задачите ни, е, че там можете да си вземете освен глътка по-чист и пресен въздух, да се разноските на сянка, а и да останете малко на мира.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР