Може да сте чували, че храната е нашето гориво, но

...
Може да сте чували, че храната е нашето гориво, но
Коментари Харесай

Какво да ядем преди тренировка, за да горим повече калории

Може да сте чували, че храната е нашето гориво, само че изборът на верните храни освен ни прави по-здрави и издръжливи, само че и оказва помощ да горим повече по време на подготовка, без значение каква е тя.

Попитахме специалистите какво би трябвало да ядем преди да се насочим към фитнес залата, с цел да задействаме метаболизма и да помогнем на тялото и мускулите да се възстановят по-бързо.

“Ако сте гладни преди тренировката в добре да заложите на здравословните мазнини или на протеините вместо на въглехидратите. Хапнете ядки, едно яйце или 1 супена лъжица кокосово масло. Това ще помогне на тялото да изгори повече мазнини по време на тренировката ви ” , изясняват диетолозите.

“Когато приемате въглехидрати преди спорт, може да почувствате, че имате повече сила по време на тренировката, само че това е по този начин, тъй като в този момента изгаряте глюкоза, преди даже да “докоснете ” мастните ресурси. Така че, в случай че задачата ви е да не губите телесни мазнини, то се насочете към въглехидратите, като сладки картофи, протеинови барчета, банан. В противоположен случай ги избягвайте “.

Преди спорт също по този начин е най-хубавото време за ястие на антиоксидантни плодове, като горски плодове или зелена ябълка. Антиоксидантите в тях оказват помощ за понижаване на възпалението на мускулите от тренировката и поддържат ниски равнища на кортизола, които се покачват по време на подготовка. Тази композиция от банкет на мазнини и антиоксидантни храни е сигурен метод да останете сити, да избегнете подуването, само че по едно и също време с това да горите повече и да помогнете на тялото да се възвърне по-бързо.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР