Може да се почувствате лудо влюбени в някого. Да се

...
Може да се почувствате лудо влюбени в някого. Да се
Коментари Харесай

Любовта и силното увлечение не са достатъчни, за да поддържат една връзка

Може да се почувствате бясно влюбени в някого. Да се стопиш, да умреш за това, само че вътрешно да имаш чувството, че тази връзка има период на валидност, пише Puls.bg. 
Прочетете още
Разбира се, влюбените виждат единствено обич и са безразлични към практическите неща или това, което считат за " детайлности ". Най-красивата фикция, минала през филмите и книгите в публичното схващане е „ обич и изсъхнал самун ”. Но емпирично знаем, че такова нещо няма резистентност във времето. В една връзка са нужни и други съставки, с цел да бъде тя процъфтяваща.

Любовта, изключително лудата обич, не е синоним на съгласуемост или на това какъв брой добре пасвате на колегата си. Само тъй като сте се влюбили бясно в някого, не значи, че той е верният човек за вас за дълготрайна връзка.

Любовта е прочувствен развой. Съвместимостта, какъв брой добре си пасвате като хора, е логически развой. И тези двете не всеки път са в колаборация между тях. Така че можете да се влюбите бясно в някой, който не се отнася добре с вас, някой, който ви кара да се чувствате зле за себе си. Някой, чиито полезности и стремежи са изцяло разнообразни от вашите. Някой, който има големи проблеми в живота си и сте в заплаха да ви повлече.

Може би най-важният детайл на една връзка е доверието. И в действителност не едностранно, а взаимно доверие. Ако не сте сигурни в своя човек, в случай че не слагате ръката си в огъня за него, значи не му вярвате.

Доверието не е обвързвано единствено с сантименталния детайл и дали той ви е правилен. Доверието е да знаеш, че другият човек ти споделя истината за това кой е като човек, за това какво прави в всекидневието си.

Доверието значи да знаеш, че другият човек ще се отнася вярно с теб, ще приказва с теб благо и ще се държи рационално, даже и в моментите, когато е извънредно раздразнителен. Ако не знаеш какво ще ти пристигна в идващия миг, дали ще те псува, дали ще ти се присмива, дали ще те заплашва, значи не вярваш на държанието му. И това е нещо, което разяжда връзката ви, колкото и обич да има.

Добрата връзка е съобразена с прочувствените и на практика потребности и на двамата сътрудници.

От какво имате потребност във вашата връзка? Какво желае вашият сътрудник? Това са съществени въпроси, които би трябвало да се обсъдят и да се намерят някъде по средата. Там, където го има златното сечение, салдото, който кара всеки да усеща, че това, което дава, балансира това, което получава. Ако отстъпките са едностранчиви, в случай че единият непрекъснато се трансформира в рогозка, върху която другият да стъпва, в един миг обстановката ще се обърка.

Любов от пръв взор. Луда пристрастеност. Страхотни времена, без значение дали сте на 20, 50 или 60 години. Но това, което преживявате първия ден, първата седмица или първия месец, не е същото като това, което ще се развие след една година.
Лудостта и пламъкът на първичната пристрастеност отминават. За да запазите любовта, да стабилизирате връзката в нещо красиво, което да ви покрива, е належащо да мине време. Трябва да сте търпеливи, да строите и надграждате, да инвестирате.
Цените ли себе си? Да или не? Защото, в случай че не се оценявате и очаквате да се чувствате добре посредством любовта и признателността, които вашият сътрудник ви дава, вие вършиме нещо неверно.

Първо започваме с основите: да обичаме и ценим себе си. Защото, в случай че нямаме тази закрепена стойност, тази съществена насочна точка, по-вероятно е нещата да не се получават. Който пръв ни опише хубава приказка и ние ще повярваме... И знаете ли какво следва? Хората, които не имат вяра в себе си и имат вяра в приказките, в един прелестен ден се разсънват и схващат тъкмо това – че всичко е било приказка.

Любов без приемане не е допустима. Приемането има доста лица: приемате себе си подобен, какъвто сте и не се пробвате да покажете друго лице, да слагате маска, с цел да се харесате на колегата си. Приемането е и когато приемете другия човек с неговите мощни и слаби страни и не очаквате от него да бъде съвършеният принц от приказките – какъвто, несъмнено, не съществува. Приемането е и фактът, че приемате съответната действителност, в която живеете, каквито и ограничавания да имате. Например фактът, че живеете надалеч, че другият има занимания и ползи, на които посвещава огромна част от времето си и не желае да се откаже от тях, с цел да отдели това време на вас и така нататък

Любовта без връзка е невъзможна. Добрата връзка се нуждае от умствена и прочувствена връзка. Трябва да можеш да кажеш на другия за своите фантазии, стремежи, страхове, упования, да можеш да изразяваш себе си свободно. Без да се цензурирате и без да се страхувате какво ще си помислят другите за вас. Комуникацията е също да можеш да изслушваш другия на първо равнище, без да го прекъсваш, без да го осъждаш, с готовност да го схванеш и подкрепиш, а не да опровергаваш причините му или да пропускаш личната си позиция.

Прошката е значима в една връзка. Не от вида " опрощаване на греховете " и сбогуване на другия за изневери, обиди, неприятно държание и грубости от всевъзможен тип. Имам поради друг тип амнистия, на психическо равнище - да можеш да " простиш " на другия човек, който не е идеален. Който не е подобен, какъвто си го представяте, а има човешки недостатъци и недостатъци. Освен това би трябвало да можете да си простите грешките. Имайте смелостта да положите ново начало и ново изпитание.
Много е хубаво да споделяш с колегата си любовта към морето, танците, същата музика или идентични храни. Важно е да приемете заниманията и ползите на колегата си и той да одобри вашите даже и да са разнообразни. Много двойки не престават връзката си, до момента в който имат разнообразни ползи, до момента в който двойки с идентични ползи се разпадат!

Ключът не е в споделените ползи, а в споделените полезности. Ако споделяте същите полезности като вашия сътрудник, без значение от вашите ползи, тогава връзката ви има доста по-голям късмет да продължи.

Вашите полезности са това, което въздейства върху вашите решения и държание. Вашите съществени полезности са компасът, който ви демонстрира пътя ви в живота. Което ви демонстрира дали нещо е „ вярно “ и „ положително “ за вас. Ако вървите против най-дълбоките си полезности, ще се чувствате неловко и няма да сте щастливи.

За да работи добре и в дълготраен проект, двойката би трябвало да има общи цели. Целите са свързани с развиването на двойката, с това каква връзка желаят да имат. И двамата ли имат общи цели в прочувствен проект. Например и двамата ли желаят моногамна връзка, да основат семейство и да имат деца, или желаят неангажиращи взаимоотношения, без дълготрайна инвестиция.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР