Може да се оцени колко мигранти минават през страната ни.

...
Може да се оцени колко мигранти минават през страната ни.
Коментари Харесай

Безлов: Европейският модел, по който се дава убежище, е една от причините за несправяне с мигрантите

Може да се оцени какъв брой мигранти минават през страната ни. За 2022-ра година 18 000 са публично регистрирани от Министерство на вътрешните работи незаконни мигранти, минали през България. В Гърция са два пъти повече, макар ексцентричните ограничения, които Атина предприе по отношение на незаконно преминаващите през страната. Това разяснява в ефира на Българска национална телевизия Тихомир Безлов, специалист по национална сигурност.

Той уточни, че има три входа за мигрантите – Испания, Италия и Балканите, като през последната година най-вече мигранти са минали през Балканите. Но какви са аргументите е значимо, а не цифрите.

Според Безлов сериозната организация на мигрантите става на етнически принцип. Но като цяло миграцията е доста безреден развой. А България е единствено част от веригата от канали за мигранти. 

Те минават през нашата страна, ние сме едно от трудностите по пътя им към Западна Европа. Но съгласно мен огромният проблем е със самия европейски модел, по който се дава леговище. От друга страна, ние имаме лични проблеми – корупцията на границата и в Министерство на вътрешните работи, и се стигне до престъпни мрежи, които са недостъпни за нашите служби, уточни Безлов. 

По думите му Фронтекс може да се употребява дейно при стравянето с незаконните мигранти.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР