Може би това няма да е и последното пипане на

...
Може би това няма да е и последното пипане на
Коментари Харесай

Парите за COVID-19 от Брюксел ще изискват и реформи, отбеляза икономистът Георги Ангелов

Може би това няма да е и последното пипане на бюджета, най-много тъй като знаете, че Европейски Съюз приготвя още нови избавителни фондове и нови фондове за възобновяване, които към момента не са контрактувани, само че концепцията е, в случай че може да се договорят и да влязат в действие още от есента. Това сподели за БНР Георги Ангелов, старши икономист в институт “Отворено общество “.

“Съответно там също България ще би трябвало да има прочут, въпреки и най-малък принос, което също минава през актуализация на бюджета, както и в сегашния случай. Защото сега приказваме за фонда SURE, който е тъкмо за подкрепяне на страните, на техните системи за подкрепяне, тъкмо като нашата мярка 60 на 40 - подкрепяне на бизнеса, с цел да не уволнява служащи и чиновници. Та този фонд е първият от цялата редица, той е за към 100 милиарда евро, където България ще даде минимална гаранция от към 100 млн. евро, само че ще има достъп евентуално до милиарди “, изясни той.

Експертът акцентира, че сегашният фонд е строго фокусиран единствено върху ограничения, които резервират работни места, това ще бъде главният аршин.

"Но за Фонда за възобновяване от 750 милиарда, който сега се разисква, там знаете, че има един конфликт сред южните и северните страни за размера на фонда и по какъв начин да бъде изработен, само че наподобява се отива към компромис, при които в действителност ще има подобен огромен фонд. може би не 750 милиарда, само че нещо доста ", означи Ангелов.

Кога най-рано може да получим средства по стратегия SURE за следствията от COVID-19?

“Това е нещо, което до момента не сме имали като обстановка - парите ще вървят с условия за промени и секторни промени, и структурни промени, които да трансформират като цяло средата за бизнес “, акцентира още икономистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР