Може би така ще може да видим защо взима толкова

...
Може би така ще може да видим защо взима толкова
Коментари Харесай

Тръмп призова Байдън да се подложи на тест за умствените му способности

" Може би по този начин ще може да забележим за какво взима толкоз ужасни решения ", сподели Тръмп в обществената мрежа " Трут ".

Джо Байдън през вчерашния ден, само че съгласно лекаря му не е належащо да се подлага на когнитивен тест, напомня Българска телеграфна агенция.

" Президентът се усеща добре и тазгодишният медицински обзор не откри нови проблеми ", написа лекарят му Кевин О`Конър, представен от Асошиейтед прес. " Той продължава да е кадърен за осъществяване на служебните си отговорности и извършва напълно всичките си отговорности без никакви изключения или отсрочвания ", добави той.

Президентът отговори на нападките на Тръмп с видео в платформата " Екс ", на което републиканецът прави лапсуси в свои неотдавнашни речи и му поръча да изгледа този запис.

Физическото положение на 81-годишния Байдън и на 77-годишния Тръмп е гледано под лупа през тази предизборна акция, отбелязва Агенция Франс Прес. Ако двамата завоюват първичните избори на двете партии, те ще са най-възрастните двама съществени претенденти за президент на Съединени американски щати.

Когнитивната логика на психиката е дял от логиката на психиката, който изследва познавателните качества и процеси на човешкото схващане и проблемите, свързани с паметта, езика, логическото мислене, вниманието, усещанията, въображението, способността за взимане на решение и други

За да оцелее, всеки човек би трябвало да има умения да възприема информация, да я сортира и обработва, да може да работи с нея и да я ръководи. Първични когнитивни функционалности са вниманието, възприемането, паметта и разсъдъкът, а по-сложните - ориентацията, езикът, практическите умения и способността за решение на проблеми.

Когато зародят разнообразни когнитивни разстройства като амнезия, меланхолия, деменция, уплаха, нарушаване на двигателните умения и други, те повреждат доста познавателните функционалности на индивида.

Когнитивните разстройства са в действителност нарушени мозъчни функционалности, които могат да бъдат породени от разнообразни фактори. Върху активността на мозъка въздействат както директни мозъчни болести, по този начин и такива, които са отвън него, само че го засягат индиректно. Сред най-честите аргументи за когнитивен спад са инсулт, множествена склероза, Алцхаймер, хипотиреоидизъм, обструктивна сънна апнея и други

Признаците, които издават, че когнитивните умения са понижени, са да вземем за пример забравяне на претърпени неща даже от предния ден, мъчно намиране на думи при диалог или липса на диалект, компликации при обмисляне на ежедневните действия, промени в настроението, понижени обществени действия и други

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР