Може би си мислите, че историята се повтаря. През август

...
Може би си мислите, че историята се повтаря. През август
Коментари Харесай

Китай задейства самолетоносачната група. САЩ извеждат най-ценното от крайбрежието

Може би си мислите, че историята се повтаря. През август предходната година ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси посети столицата на остров Тайван. Миналата седмица беше същото, само че наопаки. Друга жена, президентът на Тайван Цай Инвен, се среща с Кевин Маккарти, заел поста на Пелоси.

И в случай че първия път Китай просто сподели мускули и се ограничи с предизвестия, то към този момент не можете да наречете това, което е провел в този момент, елементарна проява на мощ. Китайските въоръжени сили разположиха цяла ударна група покрай Тайван - ставаше дума за цялостното обграждане на острова. За да създадат това, те използваха чисто новия самолетоносач “Шандун ” и всички нужни кораби от свитата, в това число (евентуално) атомна подводница. Те симулираха удари против всички цели, в това число обекти с „ политическо значение “. И този път американците не посмяха да влязат в рисковата зона.

Едно е ясно: Китай стартира да създава действителни сюжети за спор към Тайван - спор най-вече със Съединени американски щати или техните съдружници (военните благоприятни условия на самия остров не са толкоз сериозни). Тоест през август предходната година Пекин очевидно много импровизираше, а в този момент работи доста по-целенасочено.

В КНР евентуално имат вяра, че не толкоз логиката и разсъдъкът, колкото положението на мозъка на администрацията на Вашингтон, в действителност може да докара нещата до война и в случай че е по този начин, тогава би трябвало да мислите не за какво да превземат Тайван безсмислено начинание за Китай от всички гледни точки) и да се намерения какво в действителност може да се случи.

Има няколко други разлики след визитата на Пелоси през август и насрещното посещаване на Цай. Това са детайлности, само че основават забавна картина.

Първо, след предходната рецесия Си Цзинпин се срещна с Джо Байдън в Бали и последният удостовери, че Съединени американски щати не престават да считат Китай за един, като не поддържат концепцията за самостоятелност на Тайван. Кризата изглеждаше решена. Въпреки това Цай Инвен въпреки всичко уреди своето „ директно “ посещаване във Вашингтон, видимо на път за Централна Америка. Заключение: С Байдън не може да се договаря.

Второ, през август предходната година Пекин наложи наказания на Тайван, лишавайки го от суровините за производството на полупроводници. Тази година обстановката стана още по-сложна - Съединени американски щати съществено се пробват да трансферират цялото произвеждане на най-сложните (тоест най-вече тайвански) чипове на своя територия, възнамерявайки да ошушкат острова. И тогава какво да прави и кому ще е необходим? А сякаш Украйна беше предизвестие...

Трето, припомняме, че френският президент Еманюел Макрон, който таман беше посетил Китай, даде изявление след завръщането си, в което предизвести европейците да не вземат участие в нови „ рецесии, които не са наши “, тъй като няма да има задоволително сили и запаси за това. Украйна на нищо ли не ги научи?

И най-после, в самите Съединени щати се появиха изявления с препратки към здравомислещи стратези и специалисти от администрацията, където безмилостно се показва очевидното: спорът сред двете нуклеарни суперсили ще бъде ужасяващ и ще унищожи целия свят и за какво това в действителност ѝ е нужно на Америка? Тайван няма нищо общо със отбраната на главните ползи на страната, само че цената на острова единствено в животи на американци ще бъде голяма.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР