Може би се подлагате на тежка диета или пък спазвате

...
Може би се подлагате на тежка диета или пък спазвате
Коментари Харесай

Тези пет плода са по-здравословни, когато са изпечени

Може би се подлагате на тежка диета или пък спазвате коледните пости, само че в някакъв миг може да ви се прииска да хапнете нещо по-сладко. В подобен случай е по-добре да разполагате със здравословни печени плодове, в сравнение с да посягате към захарта, шоколада или газираните питиета. Ето кои печени плодове са по едно и също време вкусни и потребни. Запомнете, че когато ги запичате, не трябва да добавяте захар, а може да я замените с мед, канела, стевия и други естествени подправки и подсладители.

1. Грейпфрут
Грейпфрутът усъвършенства притока на кръв, предотвратява образуването на кръвни съсиреци и даже оказва помощ за попречване на удари при по-възрастни хора. С други думи грейпфрутът има всевъзможни потребни резултати за здравето. Той съдържа потребни субстанции като хесперидини и нарингини, на които се дължи позитивното им влияние върху организма. За да се насладите на апетитен печен грейпфрут, просто го залейте с малко мед преди печене.

2. Круши
Крушите са отлично средство в битката с възпаленията и спомагат за детоксикацията на организма. Списъкът с техните потребни свойства не стопира до тук. Учените са открили, че крушите имат удобен резултат върху белите дробове, изключително при суха кашлица. Приготвянето им е ужасно елементарно: Крушите нормално са задоволително сладки, с цел да не се нуждаят от добавки, само че можете да добавите малко канела за усет или сироп от агаве.

3. Банани
Въпреки обстоятелството, че множеството от потребните микроелементи се разпадат при печене на бананите, остава ликопенът, който работи като сорбент: всмуква непотребния холестерол и отстранява отпадъците и токсичните субстанции от тялото. Печеният банан се трансформира в пълностоен десерт благодарение на няколко резена черен шоколад. Разрежете бананите по дължина, като оставите долната кора непокътната и ги напъхайте в шоколада преди печене. При печенето шоколадът ще се разтопи и ще направи бананът неудържим.

4. Портокали
Портокалът е извънредно потребен при дефицит на витамини, защото съдържа витамини С, А, Е, както и витамини от група В. Пектинът и фибрите ще бъдат потребни за червата. В допълнение, този плод понижава риска от сърдечно-съдови болести, намалявайки крехкостта на кръвоносните съдове и предотвратявайки образуването на кръвни съсиреци. При него, както и при грейпфрута, може да добавите канела и/или мед.

5. Ябълки
По време на печенето количеството на пектина в ябълките се усилва. Това е антиоксидант, който предотвратява образуването на атеросклеротични плаки и подтиква растежа на потребната микрофлора в червата. Пресните плодове съдържат доста витамини С, Р, Е и група В, както и манган, калий и желязо. Вярно е, че те ще изчезнат отчасти по време на топлинна обработка. Ябълките с канела и мед са извънредно вкусни и подобаващ десерт за зимния сезон.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР