Представители на политически партии и коалиции, регистрирани за участие във

...
Представители на политически партии и коалиции, регистрирани за участие във
Коментари Харесай

Политическа нумерология: Каква символика имат номерата в изборните бюлетини

П редставители на политически партии и обединения, регистрирани за присъединяване във вота „ 2 в 1 “ на 9 юни, разясниха пред публицисти символиката на избраните им от жребия в Централната изборна комисия (ЦИК) номера в бюлетините за избор на членове за Европейския парламент и за депутати в националния парламент.

Никога не съм вярвал в нумерологията, числата или врачуването, само че очевидно това е добър знак, сподели Станислав Балабанов от партия „ ИТН “ (ИТН), която ще бъде под номер едно в бюлетините за двата типа избори. За нас постоянно " номер едно " са били българските жители, разяснява Балабанов. Той изрази вяра, че българските жители ще излязат да гласоподават и ще „ отсъдят по отношение на заслуженото на всеки един от политическите представители “. На въпрос по какъв начин е водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов и дали ще взе участие интензивно в предизборната акция, Балабанов сподели: „ Много е добре, ще го видите напълно скоро “.

Винаги сме казвали, че в бюлетините даже няма потребност от номер, тъй като интелигентните гласоподаватели умеят да четат, сподели Петър Петров от „ Възраждане “ . Партията ще попада под номер 12 в бюлетините. Какъвто номер ни е отредил жребият на ЦИК, ще се съобразим и ще работим за триумф на изборите, уточни Петров. Той сподели, че за „ Възраждане “ триумф е да са първа политическа мощ. По думите му партията няма подозрения, че ще стане първа политическа мощ. За това се борим към този момент девет години насам, добави Петров. Винаги сме подготвени да водим диалози, въпросът е дали има хора, или политически субекти, които споделят нашите убеждения. Ако има такива, ще седнем на една маса с тях, уточни той в отговор на журналистически въпрос за присъединяване в коалиция след изборите.

Хората са значими, с който и да е номер ние ще се борим за промените, които сме декларирали, съобщи Вяра Тодева от Коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (партия „ Продължаваме промяната “, партия ВОЛТ, партия „ Демократи за мощна България “, партия „ Движение „ Да, България! “). Формацията е под номер 14 в бюлетините за двата типа избори. С тази акция продължаваме битката със скритата власт в името на нашата България, а същинската България е в ръцете на хората. Ще се борим за всеки глас, с цел да превърнем България в естествена европейска страна, сподели още Тодева. Попитана дали ще договарят с ГЕРБ след изборите, тя отговори: " Ще преговаряме с всички партии, които са подготвени да поемат съответни задължения за промени, и да се разпишат под тях. На въпрос за решението за ремонт на Паметника на Съветската войска, Тодева, която беше регионален шеф на София, съобщи, че е заемала политическа служба и всяко ново държавно управление сменя регионалните шефове. Надявам се и новият регионален шеф да довърши това, което сме почнали, означи също представителят на коалиция.

Ние и различен път сме казвали, че не разчитаме на номера, с цел да спечелим вота на хората, сподели Тома Биков от коалиция ГЕРБ-СДС . Разчитаме на личните си сили да убедим българските жители, че колкото по-висок е резултатът за ГЕРБ, толкоз по-стабилно ръководство ще има след изборите, съобщи той. Даваме безапелационна поръчка, че задачата на явяването ни на изборите е България да има устойчиво ръководство след тях и да прекратим политическата рецесия и опитите, в които живеем през последните години. Готови сме да спечелим изборите, изрично, добави Биков. Коалицията ГЕРБ-СДС ще попада под номер 22 в бюлетини.

На Българска социалистическа партия още веднъж се падна да работим 24 часа за България, нещо, което вършим повече от 130 години, с цел да тръгне страната в различен път, който съм сигурен, че желаят българските жители, разяснява Борислав Гуцанов от Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ (партия „ Българска социалистическа партия “, партия „ Политически клуб „ Екогласност “, партия „ Политически клуб „ Тракия). Жребият на ЦИК по-рано през днешния ден дефинира номер 24 за групировката в бюлетините, а Гуцанов напомни, че „ 24 карата е чистото злато “. На въпрос за допустима коалиция с ГЕРБ след изборите, секретарят по организационните въпроси на Българска социалистическа партия напомни, че социалистите имат решение на Конгреса. Така че там нещата са ясни, добави той. „ Българска социалистическа партия в никакъв случай не може да бъде „ златен пръст “. Около нея може да има болшинства, ние можем да дефинираме накъде да върви България, само че не и да бъде „ златен пръст “, съобщи Гуцанов в отговор на журналистически въпрос.

Коментарите са подредени съгласно номера на политическите обединения в бюлетината.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР