Габриела Славова не е виждала децата си, откакто е пусната

...
Габриела Славова не е виждала децата си, откакто е пусната
Коментари Харесай

Социалните още не са върнали децата на Габриела Славова, проверяват я

Габриела Славова не е виждала децата си, откогато е пусната под домакински арест. Това обясниха от отдел " Закрила на детето " в дирекция " Социално подкрепяне " в отговор на питане на Българска национална телевизия.

До момента не са осъществени срещи на майката с двете малолетни деца. В отдел " Закрила на детето " на способената дирекция " Социално подкрепяне " постъпи молба посредством процесуалния представител на майката за пускане на процедура по реинтеграция на децата в нейната фамилна среда. Съгласно нормативната уредба при декларирано предпочитание от страна на майката за реинтеграция, способената дирекция прави обширно изследване и настояща оценка на родителския потенциал. В съответния случай е допустимо да бъде изтънчено проучване и мнение от съответните експерти във връзка с психологичното ѝ положение и способността на същата да извършва родителските си функционалности. 

В хода на процедурата се преценят опциите да бъдат стартирани и на какъв стадий контактите майка-деца. Докато не са налице резултати от изследването, няма да бъдат подхванати дейности за връщането на децата в фамилията на майката ", показват от ведомството.

На 21 януари бе погубен 44-годишният Пейо Пеев. За закононарушението бяха арестувани две дами - брачната половинка на убития и нейната майка. Разследването откри, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за гибелта е удушаване, показват проверяващите. Автомобилът с тялото на убития бе открит леко опожарен в гориста околност, в региона на Витоша, по пътя за хижа „ Алеко “. На 30 януари Апелативният съд реши да остави в ареста двете дами.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР