Новата реорганизация на движението по Патриарх Евтимий“, Ф. Нансен“ и

...
Новата реорганизация на движението по Патриарх Евтимий“, Ф. Нансен“ и
Коментари Харесай

Реорганизациите на движението по Витоша“ и Патриарха“ отиват на съд

Новата метаморфоза на придвижването по „ Патриарх Евтимий “, „ Ф. Нансен “ и бул. „ Витоша “ отива в съда. Това разгласи ръководителят на Европейския център за транспортни политики Диана Русинова.

Тя изясни, че този план нарушава 6 наредби и два закона. Тя сподели, че ще желае съдът да върне остарялата обстановка в региона. Заради информация, че ремонтът там коства над 1 млн. лв., ръководителят попита кмета Васил Терзиев дали това е истина и добави, че ще сезира прокуратурата, която да извърши инспекция по какъв начин се разходват парите на жителите на София.

Русинова изясни пред " Телеграф ", че има процедура, която би трябвало прецизно да се следва при направа и координиране и издаване на планове за организация на придвижването, тъй като от нея зависи животът на хората. „ Тази процедура не е спазена от ръководещите в Столичната община “, сподели специалистът. Тя акцентира, че

най-вероятно дейностите са осъществени без документи, тъй като толкоз дни след експлоадиране на напрежението от „ Московска “ 33 не са показали нито заповедта, нито плана, а преди дни самият кмет на града Васил Терзиев пък написа в профила си в обществената мрежа, че той не е разрешавал реализацията на подобен план. 

Според специалиста други проблеми са, че водачите няма да могат да паркират на новите паркоместа, без да навлизат в насрещното, а поради новите места не се виждат пешеходните пътеки.

Наред с това инсталираната платформа на Попа не се знае дали е с издадено позволение за градеж, а също по този начин принуждава колоездачите да изчакват качването на пасажерите в транспортното средство.

По принцип пътят на велоалеята би трябвало да минава зад навеса, а не пред спирката, посочи пътният специалист и добави, че направеното е в нарушаване на Наредбата за обмисляне и планиране на комуникационно-транспортната система в урбанизираните територии. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР