Може би с наредба ще направим така, че личните лекари

...
Може би с наредба ще направим така, че личните лекари
Коментари Харесай

PCR тестове - с направление или за много пари? Говори властта

" Може би с разпоредба ще създадем по този начин, че персоналните лекари да продължат да издават посоки за PCR проби още от идната седмица ", заяви пред Нова телевизия ръководителят на здравната комисия в Народното събрание доцент Антон Тонев. Коментарът му бе във връзка новината, че след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура общопрактикуващите медици няма да могат да правят сходна активност.

„ Да се върнем към обстоятелствата, че няма данни актът на изключителна епидемиологична конюнктура да бъде продължен, което е в границите на изпълнителната власт. Това значи, че от 1 април отпадат всички ограничавания. Тоест, няма да бъдем глобени, в случай че не носим маски. Вървейки по пътя на логиката, предложихме законопроект, в който да се основат принадлежности в ръцете на изпълнителната власт и на шефовете на РЗИ, които да могат да реагират, в случай че се случаите се усилят още веднъж ”, разясни Тонев.

По думите му решението за отпадането на ограниченията е сложно, а не политическо. „ Вече имаме задоволително опит, с цел да знаем какво предизвиква това заболяване. Последният подвид на Омикрон даде опция да имаме надзор и лечебните заведения ни да не са претъпкани ”, сподели още Тонев. И съобщи, че той ще продължи да носи маска в Народното събрание.

Тонев показа още, че се разискват оферти за промени във всеки един бранш от опазването на здравето.

„ Лекарите работят на ненормиран работен ден. Те имат едно публично работно време и когато излязат от кабинета не престават да работят през телефона си. Нашето предложение не включва смяна в това къде ще работи персоналният доктор, с какви документи. Предложенията ни включват смяна в метода на възнаграждение. Трябва да имаме електронно здравно досие. Обсъждаме промени, които може да влязат в действие най-рано следващата година ”, разясни Тонев.

Той даде следния образец: „ Ако ви е неприятно и имате температура, влизате в здравното си досие и то ви демонстрира кой персонален доктор най-рано може да ви одобри във вашия район. Така няма да чакате на опашка ”. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР