Моите колеги и медицинските сестри работим всяка секунда и минута

...
Моите колеги и медицинските сестри работим всяка секунда и минута
Коментари Харесай

Д-р Венцислав Грозев, БЛС: Не може полицията да влиза в лекрските кабинети

Моите сътрудници и медицинските сестри работим всяка секунда и минута за здравето на българина. Това съобщи ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС) Д-р Венцислав Грозев в студиото на ''Още от деня'' по Българска национална телевизия.

"Дадохме оферти за промени в опазването на здравето, даваме и рекомендации за ръководство, когато ни изискат. От финансова и административна страна, нямаме неточност, където сме давали препоръки ", уверен е той.

За предлагането в различния бюджет на партия Българска социалистическа партия, лечебните заведения да не са търговски сдружения доктор Грозев разяснява: "Това е прекалено много работа за Народното събрание, с цел да станат нетърговски сдружения би трябвало да се трансформират десетки закони. На този стадий не сме се срещнали с различния бюджет (бел.а на БСП). Но системата на опазване на здравето в лечебните заведения е консервативна. Хубаво е да се стартират измененията с пилотни планове, а не да отпадат промени, няколко месеца след слагането им. Когато се постанова да отпадат промени, смятате ли защо става на въпрос. Не може болните да се въртят на шиш ", сподели още ръководителят на БЛС.

По тематиката за предлагането в различният бюджет да се изплащат 50% от болничните в първите 3 дни и за подправените болнични, доктор Грозев съобщи: "Лекарите издават болнични, когато сметнат, че някой е неработоспособен. Идеята лекари и служители на реда да обикалят кабинетите и да ревизират наподобява на прокурорски случай, не на медицински. Не може полиция да ревизира болничните, не може във всеки лекарски кабинет да влизат органите на реда. Това звучи екстравагантно. Има ТЕЛК-ове, МЕЛК-ове за тази работа. Не считам, че това е на дневен ред, не вкарвайте Лекарския съюз в политически решения ", безапелационен беше той.

"Парите за опазване на здравето не са задоволителни, макар нарастването им в новия бюджет. Нека някой от тези, които вършат промените излезе и да ми каже „ парите са задоволителни, тъй като... “, приключи Венцислав Грозев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР