Могат ли хормоналните анти-бебе таблетки да повлияят на интелекта на

...
Могат ли хормоналните анти-бебе таблетки да повлияят на интелекта на
Коментари Харесай

Как анти-бебе таблетките променят работата на мозъка

Могат ли хормоналните анти-бебе таблетки да повлияят на интелекта на дамата?

Учените вършат опит, в хода на който, дами на контрацептиви трябвало да решават математически задания, а те отчитали какъв брой бързо се оправят.
Така се оказва, че хормоналните контрацептивни таблетки могат отрицателно да повлияят на триумфа при образование и справяте със дилемите, откриха учени от Тексаския християнски университет.

Те означават, че участничките в опита, които вземат анти-бебе таблетки, се отхвърлят от лесни задания и се оправят по-бавно с тестванията, спрямо тези дами, които не вземат хормонални контрацептиви.
И предходни изследвания потвърдиха връзка сред хормоналните контрацептиви и промени във функционалностите на мозъка и то в тези области, които дават отговор за мотивацията, страстите и вниманието. Те се отразяват на изпълнителските и на когнитивните фунции.
В предишното дамите не са пили такива таблетки, по тази причина те са реализирали по-големи триумфи и са имали постижения в разнообразни области, изясняват учените. Според тях точно контрацептивите са лишили дамите от упоритост – качество, което е извънредно належащо за реализиране на триумфи в доста области на живота.

Нещо повече. Колкото по-продължително участничките в опита пиели таблетките, толкоз по-бързо се отказвали от решаването на задания, които изискват интелектуални старания, написа  The Daily Mail.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР