Могат да кандидатстват публични организации, срокът е 20 февруариКачествената 5G

...
Могат да кандидатстват публични организации, срокът е 20 февруариКачествената 5G
Коментари Харесай

Отворен е конкурс за 5G проекти с бюджет 51 млн. евро

Могат да аплайват обществени организации, срокът е 20 февруари

Качествената 5G съгласуваност има капацитет да усъвършенства цифровите услуги в обитаемоте места (снимка: CC0 Public Domain)

Публични организации могат да аплайват с планове за 5G на стойност 51 млн. евро по Механизма за свързване на Европа. Общият бюджет е 51 млн. евро за всички страни от Европейски Съюз, а крайният период за подаване на плановите оферти е 20 февруари 2024 година

Министерство на превоза и известията, като народен координатор по Механизма за свързване на Европа за цифровия бранш, организира необятна осведомителна акция измежду университети, общини, обществени снабдители на услуги и оператори, с цел да ги подкрепи да приготвят своите планове.
още по темата
„ Тези средства са опция да се развие отдалеченото болнично диагностициране и консултиране, отдалеченото обучение, тестването на артикули в академична среда, както и нововъведения в доста други сфери ”, изясни министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

Той приканва повече български участници да се включат в състезанието и акцентира, че министерството дава както институционална, по този начин и експертна поддръжка.

На 29 ноември Министерството на превоза и известията провежда информативен ден с представители на Европейската комисия, специалисти, оператори и заинтригувани участници, на който ще бъдат разяснени изискванията за кандидатстване. за събитието към този момент е отворена, а присъединяване е гратис.

В рамките на събитието ще бъдат показани опциите за присъединяване в отворения до 20 февруари 2024 година трети конкурс по самодейността „ 5G за интелигентни общности ”. Успешни биха били планове за съответни случаи на потребление на 5G, които имат капацитета да подтикват бъдещи разработки на приложения, основани на 5G, в разнообразни браншове.

В опазването на здравето обвързваните с 5G лечебни заведения или коли за спешна помощ могат да оказват помощ за наблюдаване на пациентите, да създадат ранна диагностика и да дадат опция за персонализирани медицински препоръки и лекуване.

В образованието с изключение на познатото онлайн образование, 5G има огромен капацитет в региони с незадоволително обслужване, където ще разреши на учениците да вземат участие в класове от отдалечени места с виртуална и добавена действителност, ще даде опция за по-голямо взаимоотношение и ще направи уроците по-ефективни и занимателни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР