Мога само да се извиня от името на правителството за

...
Мога само да се извиня от името на правителството за
Коментари Харесай

Борисов се извини на майките за езика на Симеонов

Мога единствено да се извиня от името на държавното управление за това, което Валери Симеонов е споделил по адрес на майките на деца с увреждания.
Това направи министър председателят Бойко Борисов пред медии в Брюксел, където взе присъединяване в срещата на АСЕМ.

" Такъв език е неприемлив и погрешен, извънредно време е всеки да си мери думите ", съобщи Борисов.

По думите му нещастието на хората не трябва да се употребява както от Българска социалистическа партия, по този начин и от Симеонов.
" Не може на гърба на тези хора да се гради политика ", разяснява той по отношение на изказването на Българска социалистическа партия дружно с протестиращи майки в Народното събрание.

Борисов подсети, че неговото отношение към майките на деца с уреждания е с почитание и уточни, че каквото е поел като ангажимент, това е изпълнено. Осигурени са 150 милиона лв. в допълнение и са спазени периодите.

Въпреки извинението и констатацията, че думите на вицепремиера са неприемливи, Борисов в някаква степен извинява Симеонов, защото и подобен му бил стилът на изложение, стана ясно от коментара на премиера. Той обаче съобщи, че не е юрист на Валери Симеонов и счита за редно персонално той също да се извини.

По мотив дебата по вота на съмнение, Борисов установи " Това е демокрацията " и не разяснява отсъствието си и този път от пленарна зала.

Той обаче се възмути от това, че държавното управление се подлага на критика от Българска социалистическа партия, която десетилетия наред ръководи България и качеството на опазване на здравето по това време е било доста по-лошо.

Премиерът напомни напъните на елементарния човек да се добере до държавна болница и времето, когато майките лекуваха децата си с аналгин, аспирин и пирамидон.

" Партия, която е управлявала десетилетия, да приказва за качествено опазване на здравето, чунким всички не знаят какво беше положението на опазването на здравето по тяхно време ", попита още Борисов.

По думите му, въз основата на големите средства, които се отделят за системата, би трябвало да се направи по този начин, че тя да стига до пациентите и в същото време лекарите също да са удовлетворени. Премиерът посочи и смисъла на битката против злоупотребите в тази сфера.

По време на срещата на върха министър председателят Борисов разиска дружно с премиера на Руската федерация Дмитрий Медведев, усилването на партньорството сред двете страни в сферите на енергетиката и туризма.

" Обменихме и отзиви за опциите на нашия газов хъб " Балкан ", където да притеглим газ и от терминала в Гърция, и от Черно море ", акцентира Борисов.

Освен растеж на съветските туристи в страната през последните години, двамата министър председатели са отчели и активизирането на двустранното партньорство в търговско-икономическата сфера.

Борисов регистрира обстоятелството, че министър председателите на Япония, Китай и Южна Корея са били дни наред в България и това прави страната ни една от най-разпознаваемите и с огромни благоприятни условия в този район.

По думите му всички водачи регистрират, че войната е една от аргументите за миграцията, само че другата е климатичните промени.

Борисов посочи, че работата на министър председателите на такива конгреси е да основават бизнес среда, която да способства за брутния вътрешен артикул и доста други сфери. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР