Модната икона Айрис Апфел демонстрира неуморимия си дух на 25-тите

...
Модната икона Айрис Апфел демонстрира неуморимия си дух на 25-тите
Коментари Харесай

Ексцентрична и неуморима: столетницата Айрис Апфел не пропуска звездно събитие

Модната икона Айрис Апфел показва неуморимия си дух на 25-тите награди ICE в Ню Йорк.

Апфел, която през август стана на 100 година, не пропуща звездно събитие. Като дизайнер и този път предизвика със личния си неповторим жанр. Тя още веднъж бе с огромните си кръгли очила, които са непокътнатата ѝ марка, а бижутата ѝ още веднъж бяха в обилие.

Айрис беше избрала костюм в цвят мента с доста бродерии.

 Айрис Апфел Getty

Като млада Апфел е работила като текстописец за “Women's Wear Daily”, печелейки 15 $ на седмица , и за интериорния дизайнер Елинор Джонсън, обзавеждайки жилища за препродажба и усъвършенствайки гения си за разкриване на редки продукти. Тя също е била помощник на илюстратора Робърт Гудман.

На 22 февруари 1948 година се омъжва за Карл Апфел. Две години по-късно, през 1950 година, те започват текстилната компания “Old World Weavers” и я ръководят, до момента в който се пенсионират през 1992 година Семейство Апфел се специализира в репродукции на плат от 17-ти, 18-ти и 19-ти век и пътуват до Европа два пъти годишно в търсене на текстил, който не може да се открие в Съединени американски щати.

През кариерата си Айрис Апфел взе участие в разнообразни планове за възобновяване на дизайн, в това число работа в Белия дом за девет президента: Труман, Айзенхауер, Кенеди, Джонсън, Никсън, Форд, Картър, Рейгън и Клинтън. Тя открива, че договорът с Белия дом е измежду най-лесните ѝ клиенти, защото те нормално желаят единствено да възпроизведат това, което е било в действие по-рано.
 Накарай всички да те чуят с новия Voce Viva Intensa от Valentino Edna предлага Накарай всички да те чуят с новия Voce Viva Intensa от Valentino
Единственото изключение, споделя Апфел, е Жаклин Кенеди. Айрис си спомня:

„ Тя назначи доста прочут парижки дизайнер, с цел да оправи къщата и да я направи във френски жанр, а дизайнерската общественост се побърка. След това трябваше да изхвърлим всичко и да стартираме още веднъж. Но ми хареса мисис Никсън. Тя беше прелестна. “

Чрез своя бизнес двойката стартира да пътува по целия свят, където Апфел също купува незападни занаятчийски облекла. Тя облича тези облекла на празненства на клиенти от висшето общество.

През 2011 година Айрис Апфел става гост-професор в Тексаския университет в Остин в отдела за текстил и облекло. През 2019 година на 97-годишна възраст тя подписва контракт за модел със международната организация IMG. Виждайки, че постоянно я търсят за изяви, Томи Хилфигер я предизвиква да подпише с публично посланичество.

Айрис и Карл не са имали деца , частично поради честите пътуванията, налагани от работата им – тя не е желала децата им да бъдат отглеждани от бавачка.

След 67 години брак, Карл умря на 1 август 2015 година на 100-годишна възраст. Айрис отпразнува 100-ия си рожден ден на 29 август 2021 година

Разгледайте в галерията ни някои от най-интересните тоалети на Айрис Апфел:
 Най-интересните и стилни тоалети на Айрис Апфел  Най-интересните и стилни тоалети на Айрис Апфел  Най-интересните и стилни тоалети на Айрис Апфел  Най-интересните и стилни тоалети на Айрис Апфел
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР