Модернизацията на флота на руските стратегически бомбардировачи ще предостави на

...
Модернизацията на флота на руските стратегически бомбардировачи ще предостави на
Коментари Харесай

The National Interest: Руската бомбардировъчна сила ще стане абсолютно оръжие

Модернизацията на флота на съветските стратегически бомбардировачи ще даде на Кремъл повече гъвкава ударна дарба, смята военният анализатор Дейв Маджумдар в The National Interest. На първо място Маджумдар преглежда осъвременените стратегически ракетоносци Ту-160М2. Самолетите от този вид имат по-широк диапазон от въоръжения и мощни мотори. Благодарение на иновационните подходи съветската авиация може да усили 11 броя на въздушните съдове, способни да носят крилати ракети.

Анализаторът отбелязва, че особена мощ съставляват съветските ракети Х-101, с които са нанасяни удари по обекти на терористите в Сирия. На първия стадий летят със скоростта на самолета, сканирайки релефа на местността. След това ракетите се снижават и към този момент не престават по комплицирана траектория, което пречи на системите на Противовъздушна отбрана да ги засекат и унищожат.

На второ място специалистът отбелязва съветските ракети с морско базиране „ Калибр-НК”. Те са предопределени за въоръжаване на подводници и за поразяване на противников обекти.

Маджумдар смята, че най-големия напредък на Русия се заключава в намаляването на зависимостта от нуклеарното оръжие. Москва тества в бойни условия нови мостри въоръжения, нараства силите си на море и във въздуха, влага в хиперзвуковата противокорабна крилата ракета „ Циркон”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР