Модерен графично-скопичен рентгенов апарат заработи в МБАЛ Проф. д-р Александър

...
Модерен графично-скопичен рентгенов апарат заработи в МБАЛ Проф. д-р Александър
Коментари Харесай

Модерен рентгенов апарат заработи в МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев Етрополе“

Модерен графично-скопичен рентгенов уред проработи в МБАЛ „ Проф. доктор Александър Герчев Етрополе “. LUMINOS Impulse прави процедури съгласно всички условия на актуалното опазване на здравето и е един от първите сходни изцяло цифрови рентгенови апарати, проработили в България. Придобивката за лечебното заведение е самодейност на болничното заведение, подкрепена от общината, а дарението е от Група Геотехмин по Благотворителната стратегия „ Българските добродетели “, в която вземат участие Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. 

 С съвършените си изцяло цифрови изображения ренгенът ще обезпечи доста по-качествена, бърза и безвредна диагностика за над 3000 пациенти от общината и други прилежащи общини, които се лекуват годишно в нея. Персоналът е подготвен и подготвен безвредно и несъмнено да работи с новата облага. 
-->
„ Когато се работи дружно, се получават положителни достижения “ – сподели на формалното разкриване на новата облага зам.-кметът на общината Станка Димитрова. Тя благодари на донорите и добави, че общината е осигурила и стипендии за студенти по медицина.



Снимка: Лентата за разкриване на най-новата облага на болничното заведение прерязаха Станка Димитрова, зам.- кмет на Община Етрополе и представители на донорите - Доминик Хамерс, изпълнителен шеф на Геотехмин, и инж. Ивайло Николов, шеф на Рудодобивния комплекс на Елаците-Мед. На събитието участва ръководителят на Общински съвет Христо Андреев, представители на донорите, на доставчика и на медицинския личен състав

„ С това подаяние по стратегия „ Българските добродетели “ на Група ГЕОТЕХМИН, учредена от проф. дтн инж. Цоло Вутов, ние подкрепяме общинската болница, поддържаме напъните на екипа ѝ да бъде в помощ на хората в Етрополе. За пациентите, измежду които има и наши чиновници, е значимо да им бъде оказвана поддръжка с най-високотехнологичните способи за диагностика “, сподели Доминик Хамерс, изпълнителен шеф на Геотехмин. Той благодари на управлението и целия екип на МБАЛ за благородната им задача и за всеотдайния им ежедневен труд. 

 „ Групата постоянно е била до нас преди пандемията, по време на пандемията и по-късно и постоянно е реагирала на всички наши потребности “, благодари от свое име и от името на личния състав доктор Галя Василева, шеф на болничното заведение. Тя плисна с менче с вода, с цел да спори работата на личния състав на отделението по образна диагностика. Същия ден до обяд минаха проучване и първите девет пациенти. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР