Моделът беше представен на събитие в Стокхолм от главният изпълнителен

...
Моделът беше представен на събитие в Стокхолм от главният изпълнителен
Коментари Харесай

Mercedes представи електрическия си SUV, с който ще конкурира Tesla

Моделът беше показан на събитие в Стокхолм от основният изпълнителен шеф Дитер Цече, който го дефинира, като " Началото на нова епоха "

Още по тематиката
Как американските наказания против Иран въздействат на европейските компании

Повечето компании приключват интервенциите си в Техеран
12 авг 2018
Daimler се отхвърля от разрастването на бизнеса си в Иран поради глобите

Автопроизводителят няма да възобновява производството си в страната
8 авг 2018
BMW подвига цените на колите в Китай поради комерсиалната война

Спортните модели X5 и X6 ще нарастнат с 4% и 7%
31 юли 2018 Германският автопроизводител Daimler показа първия напълно електрически SUV модел на Mercedes, който ще конкурира американската Tesla. Новият EQC ще е с мощ до 400 коня и пробег от над 450 км. с едно зареждане на батерията, оповестяват организациите. Производството на първите бройки от модела ще стартира в завода на Mercedes в Бремен през 2019 година Цената към този момент не е ясна, само че Tesla и моделът на Ягуар в този сегмент костват приблизително 80 и 70 хиляди $ за щатския пазар, където германците ще предложат колата си през 2020 година Батерията на Mercedes EQS е 80kW и съгласно производителят тя ще се зарежда от 10 до 80% за 40 минути с бързото зарядно DC.

Бъдещето е в електрическите коли

Представянето на EQC идва две години откакто беше оповестена новата идея приставки на Mercedes - EQ. През последните години немската компания влага над 10 милиарда евро в развиване на концепцията и производството на електрическите си модели и над от 1 милиарда евро в акумулатори. Новият SUV е първият от общо 10 EQ автомобила, които автопроизводителят възнамерява да пусне до 2022 година Ограничението на придвижването на коли с мотори с вътрешно горене във Англия и Франция, както и основаването на нискоемисионни зони в цяла Европа, подтикват производителите да навлязат все по-бързо на пазара на електрически автомобили.

Доскоро основаната в Калифорния Tesla, която се стреми да извършва индустриалните си цели и да излезе на облага, нямаше огромна конкуренция. Пазарът обаче става все по-голям. Наскоро Nissan пусна първия си електрически модел за Китай - Sylghy Zero Emission, от завода в азиатската страна, който е композиция сред най-продавания електрически автомобил в международен мащаб -Nissan Leaf, и най-продавания седан в Китай.

Властите в Пекин вкарват сложна квотна система, влизаща в действие през 2019 година, която ще изисква автомобилните компании да създават най-малък брой електрически коли. Те се стремят да забранят напълно транспортните средства на гориво, само че към момента не са определили период за това.

Германските марки Porsche и Audi също развиват и работят по свои първокласни електрически коли, както и английският Jaguar. По-рано тази година немското държавно управление задължи на Daimler да изтегли 238 хиляди автомобила в Германия, откакто се откри, че са с със програмен продукт, който прикрива нездравословните излъчвания.

В цяла Европа общо 774 хиляди дизелови транспортни средства са с подобен програмен продукт. От Daimler оповестиха, че ще изтеглят всички транспортни средства, като прецизираха, че ще заменят софтуерите им, само че отхвърлиха да има злоупотреби.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР