Модата е изключително интересна и разнообразна. През последните сто години

...
Модата е изключително интересна и разнообразна. През последните сто години
Коментари Харесай

16 модни дизайнери, чиито имена са назовани популярни и скъпи марки, познати на всички ни

Модата е извънредно забавна и разнообразна. През последните 100 години той претърпя доста революционни промени, с помощта на които имаме опцията да се обличаме с каквото ни се желае.

Благодаря ви за това, коства си да кажете на смелите фешън дизайнери, които, преодолявайки компликациите и осъждането на обществото, съумяха да реализират задачите си и да покажат, че подчертаването на личната им характерност с необикновени облекла е доста готино.

Историята на висшата мода е такава, че тя помни на първо място творенията на стилните дизайнери, по имената им, само че лицата много постоянно се оказват несправедливо забравени.

Много от нас знаят имената на тези хора, защото обичаме тоалетите, които основават, чакаме блестящи шоута, където моделите ще имат опция да ги пробват, и следваме новите трендове. Но по какъв начин наподобяват световноизвестните трендсетъри може да бъде същинско изобретение за мнозина!

Джовани Версаче е създателят на италианската фешън къща Versace.


Основан: 1978 г

Модният път на Джовани стартира от детството, когато оказва помощ на майка си в тяхното ателие. През 1972 година младият фешън дизайнер отива да работи в Милано. Нещата вървяха добре и към този момент през 1978 година мъжът отвори личен бутик, представяйки маркова линия за облекло.

Кристобал Баленсиага Ейзагире е създателят на испанската къща за висша мода Balenciaga.

Основан: 1919 г

Balenciaga промени силуетите на дамското облекло. Тоалетите му са известни със своите необятни плещи и свободна кройка. Той основава такива емблематични части като палтото-пашкул, полутесния костюм и роклята с паунова опашка. Една от главните нововъведения на Кристобал е роклята за кукли.

Елза Луиз Мария Скиапарели, създател на френската фешън къща Скиапарели


Основан: 1935 г

Елза Скиапарели постоянно е била повлияна от сюрреалистичната арт сцена в Париж. Нейните хрумвания постоянно мигрираха към плановете на момичето. Коко Шанел (основният противник на Елза) я назова “художник, който шие облекла ”.

Пиер Балмен е основателят на френската фешън къща Pierre Balmain


Основан: 1945 г

Модният дизайнер стана прочут със своята храброст. След края на войната той изостави строгите и скучни силуети. Той заложи на първокласни облици – претенциозно женствени рокли с смело деколте, които бяха украсени с бродерии и камъни.

Джорджо Армани, създател на фешън къща Armani

Основан: 1975 г

Армани е ненапълно настойник на модата в Италия. Той основава униформи за полицията, облекла за миланските таксиметрови водачи и даже преработва корицата на евангелието за папата.

Коко Шанел е създател на френската фешън къща Chanel


Основан: 1910 г

Ножицата беше нещото, което постоянно придружаваше Коко, където и да отидеше. Модната дизайнерка можеше да ги носи в чантата си или напряко към врата си на шнур.

Валентино Клементе Лудовико Гаравани е създателят на италианската фешън къща Valentino.


Основан: 1959 г

Луксозните рокли от Valentino са безумно оценени от доста звезди. Жаклин Кенеди-Онасис, Елизабет Тейлър, Кортни Кокс, Дженифър Лопес и Ан Хатауей се венчаха с негови рокли.

Жан Пол Готие е създател на френската фешън къща Jean Paul Gaultier SA

Основан: 1991 г

Готие в никакъв случай не е имал художествено обучение. Обичаше да рисува, да чете фешън списания и да гледа фешън ревюта и реклами по малкия екран. На 17-годишна възраст той рисува скици за първата си сбирка и взема решение да опита шанса си, като ги изпраща на известния парижки дизайнер. Номерът на момчето се оказа сполучлив. На 18-годишна възраст Готие стартира да работи с Пиер Карден, който не може да остави надарения юноша без внимание.

Кристиан Диор е създател на френската фешън къща Кристиан Диор.


Основан: 1946 г

Когато Кристиан пусна първата сбирка, той към този момент беше над 50. Този факт още един път потвърждава, че в никакъв случай не е късно да се стремиш към фантазия.

Пиер Карден, създател на френската фешън къща Pierre Cardin


Основан: 1950 г

Членовете на паметната музикална група The Beatles постоянно носеха маркови костюми на Cardin, като по този метод популяризираха стилната си къща.

Ги Ларош е създателят на френската фешън къща Ги Ларош.

Основан: 1949 г

Laroche вкара в модата ярки цветове и предизвикателно първокласни стилове.

Нина Ричи е създател на френската фешън къща Nina Ricci


Основан: 1932 г

Тази безумно смела и изобретателна жена започва бизнеса си на 49 години. Нина в никакъв случай преди този момент не е рисувала скици на рокли и други облекла, както всички други фешън дизайнери. Тя незабавно закрепи плата върху манекен или фешън модел и стартира да го украсява, ръководейки се единствено от личното си въображение и усет.

Келвин Ричард Клайн е създател на американската фешън къща Calvin Klein Inc.


Основан: 1968 г

Първоначално под марката Calvin Klein се създават единствено мъжки облекла. След като марката закупи невиждана известност, дизайнерът реши да добави сбирките с линия дамско облекло и долни дрехи.

Пако Рабан е създателят на къщата за висша мода Paco Rabanne

Основан: 1967 г

Между другото, Пако беше освен самоуверен и извънреден фешън дизайнер, той съумя да напише бестселъри. Общо той съумя да разгласява 8 книги през живота си.

Гучио Гучи е създателят на италианската фешън къща Gucci.


Основан: 1921 г

Много фешън дизайнери основаха своите марки, когато бяха при започване на двадесетте. Гучи се потопи в модата след 40 години. Дотогава той работи в хотел, където черпи ентусиазъм от английските благородници.

Александър Маккуин е създателят на британската къща за висша мода Alexander McQueen.


Основан: 1992 г

Модният дизайнер стана прочут с шокиращите си сбирки. Той пусна моделите си на подиума в кървави бинтове, в целофан и в извънредно странни дизайни. Емблематичните продукти на марката включват обувки с копита, месингови кокалчета и рокли в цвят божур.

Луи Виттон – създател на една от най-старите френски фешън къщи

Основан: 1854 г

Когато Луи Виттон отиде да завладее Париж, той беше единствено на 14 години. Момчето трябваше да преодолее 400 километра (всъщност не толкова). Младият мъж обаче нямал пари за билет, тъй че пътувал до града на фантазиите си пеш цели 2 години, като непрекъснато спирал в разнообразни градове, с цел да завоюва спомагателни пари.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР