Мобилно приложение, което може да ограничи възможността да се заразим

...
Мобилно приложение, което може да ограничи възможността да се заразим
Коментари Харесай

Българин създаде приложение, което предупреждава, ако общуваме със заразен с коронавирус

Мобилно приложение, което може да ограничи опцията да се заразим с ковид, изобрети екип, управителен от живеещия в Австрия българин Михаил Ковачев. Вдъхновени от сходни азиатски приложения, младите специалисти в разнообразни области, вземат решение да основат сходно, само че съвместимо с европейските условия. В изявление за Радио България Михаил Ковачев обясни правилото на работа на приложението:

„ Базирано на Bluetooth, GPS и други технологии, то демонстрира какъв брой надалеч се намирам от вас “ – споделя Ковачев в изявление за Радио България. – Например в случай че приказваме от 2 метра разстояние, телефоните посочват това и наблюдават какъв брой време сме в контакт. Базирайки се на тези данни, може да се пресметна какъв е шансът аз да заразя вас.

Ако на идващия ден се окаже, че в действителност съм болен и съм имал опция да разболявам хора преди този момент, тази информация се изпраща на вашия телефон. Цялата обаче остава изцяло анонимна и няма опция да се разбере дали аз съм индивидът, който се е разболял, кой съм в действителност и къде съм се движил. Всички данни остават локално на телефона и чак когато се разболея, има опция информацията да се показа анонимно с други телефони “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР