Мобилни екипи на Районното полицейско управление в Несебър започнаха регистрация

...
Мобилни екипи на Районното полицейско управление в Несебър започнаха регистрация
Коментари Харесай

Мобилни екипи на МВР регистрират украинци по хотелите в Слънчев бряг и Свети Влас

Мобилни екипи на Районното полицейско ръководство в Несебър започнаха регистрация за краткотрайна протекция на украински жители в хотели в Слънчев бряг и Свети Влас. Общо са 5 мобилните екипа на място в две от огромните почивни бази, а в това време други 5 полицейски екипа правят регистрации в самото Районно ръководство.

В Слънчев бряг в някогашния хотел на веригата „ Иберостар “, са настанени близо 1670 украински жители,предимно майки с деца. На рецепцията в хотела са разкрити 3 пункта за регистрацията им. Близо 20 души чакат на опашка пред тях.

„ Тук е добра организацията, по-рано ние ходихме до полицейското ръководство. Там имаше опашка от 2 хиляди души. Две седмици чаках да пристигна моят ред на тази опашка. После ни споделиха, че тук в хотела може да регистрацията да стане по-бързо. Тук чакаме 30 минути, само че мислим че в границите на 1 час ще получим регистрация за краткотрайна протекция, показа Вера от Киев.

Защо желаят статут на краткотрайна протекция?

„ Защото съм бременна и ще нуждая се да потърся болница, за задачата ми е необходим документ, който да удостовери за какво се намирам тук “

1070 души са получили регистрация за краткотрайна протекция в хотела. Това са съвсем 2/3-и от настанените, сподели шефът въз основата Христо Караилиев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР