Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо

...
Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо
Коментари Харесай

Ломски митничари откриха цигари в кашони с хладилници

Мобилен екип на Митница Лом предотврати противозаконния експорт на огромно количество цигари за търговски цели към страни от Западна Европа. Задържани са 2928 кутии с годен български бандерол, които транспортьор на бяла техника опитал да придвижи, укрити в кашони на хладилници, оповестиха от Агенция "Митници ".



Товарен автомобил с българска регистрация е спрян за инспекция на излизане от страната през граничния пункт Оряхово на 15.10.2017г. Шофьорът показал документи за транспорт на хладилници от България за Англия. Превозното средство е отклонено за рентгенов надзор. Скенерът записал укрити артикули в кухини в предния завършек на кашоните с хладилници. При осъществената физическа инспекция от местата са извадени общо 2928 кутии цигари с български акцизен бандерол от разнообразни марки. Стоката пътувала без изискуемия по закон банален придружителен документ в нарушаване на Европейското и акцизното законодателство.



Цигарите, предмет на нарушаване, са арестувани. Започнато е административнонаказателно произвеждане. Работата по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР