Мнозинството в парламента отхвърли предложението на ДПС за разширяване кръга

...
Мнозинството в парламента отхвърли предложението на ДПС за разширяване кръга
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха законопроекта на ДПС за връщане на гражданството на изселниците

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предлагането на Движение за права и свободи за разширение кръга на чужденците, имащи право да получат българско поданство.

С 25 гласа „ за ", 46 – „ срещу " и 86 въздържали се измененията в закона за българското поданство не бяха признати. Вносители са ръководителят ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и депутати от Движението.

Това са хора, които имат татко или дядо български жител, милеят за България, само че административни спънки не разрешават да получат поданство, изясни Хамид Хамид. Той отговори на изказванията на Патриотите, че концепцията на този законопроект е да се възстановят правата на изселниците в Турция, които непринудено са се отказали от българско поданство.

Колегата му Христиан Митев добави, че непозволено се уголемява и кръгът на имащите право да получат българско поданство.

Законът не третира тези, които са се отказали, посочи Хамид Хамид, представен от Българска телеграфна агенция.

Предвиждаше се също да отпадне условието за възобновяване на българско поданство, в случай че преди не по-малко от три години към датата на подаване на молбата за възобновяване, да има позволение за непрекъснато или дълготрайно престояване в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР