Мнозина в опитите си да се подмладят, преминават курс на

...
Мнозина в опитите си да се подмладят, преминават курс на
Коментари Харесай

Жалба за младост: най-странните начини за подмладяване

Мнозина в опитите си да се подмладят, минават курс на лекуване, при който се употребява личната им кръв

Но има случаи, когато някои хора в гонене на безконечната младост употребяват кръвта на младежи.

Джанбатиста Цибо доближава пика на църковната си кариера, когато през в 1484 година става папа. При това през цялото време на своя понтификат той е много спорен на поста. Преизбраният папа Инокентий VIII има най-малкото две незаконородени деца и се възкачва на поста при съмнителни условия. Появяват се подозрения за корупция.

След малко осемгодишно ръководство Инокентий VIII се разболява, само че не е подготвен за гибелта. Затова моли лекарите да му оказват помощ. И те намират решение. Те довеждат при папата три момченца, които против дукат (златна монета) се съгласяват да дадат от кръвта си на светия отец.

С цел подмладяване лекарите вършат кръвопреливане на Инокентий VIII с кръвта на момченцата. В резултат трите деца и папата умират по средата на процедурата. Малко преди гибелта си светият отец моли кардиналите си да изберат по-добър правоприемник за неговия пост. Очевидно той не е трябвало да употребява кръвта на невръстни момченца, с цел да получи безконечен живот.

FM-2030

Криониката съставлява научна технология за запазване телата на хората в положение при изключително ниски температури. Целта й е съхраняването на индивида в течение на десетилетия, даже епохи, за през това време науката на бъдещето да успее да го възроди. Процесът на криоконсервация на индивида включва запълването на организма с химически субстанции, които предотвратяват образуването на лед. Така че всички органи, в това число мозъка, при замразяването остават незасегнати. Замразяването на човешкото тяло без пагубното формиране на лед се назовава развой на витрификация („ встъкляване “, от латинското vitrum – „ стъкло “, и facio – „ върша, трансформирам “).

Ферейдун М. Есфендиари е оракул футоролог, роден в Белгия през 1930 година. На млади години той обикаля редица европейски страни и учи в университети и колежи от Англия до Йерусалим. Дори взе участие в олимпийските игри през 1948 година.

Но след идването си в Съединените американски щати през 50-те години на XX век, Есфердиари стартира кариерата си на публицист и мъдрец. Той размишлява за промените, които човешката цивилизация ще претърпи в бъдеще. Твърдо има вяра в трансхуманизма – концепцията, че благодарение на технологиите, в последна сметка, хората ще решат всичките си проблеми, в това число и гибелта. Този метод на мислене му носи самопризнание и му разрешава да работи като съветник и преподавател в голям брой американски институти и университети.

Именно тогава Ф. М. Есфендиари взема решение да смени името си с друго.

FM-2030. Втората част съставлява годината, когато съгласно него човечеството най-сетне ще реализира величие. Освен това през 2030 година Есфендиари ще навърши 100 години.

FM-2030 обаче умира от рак на панкреаса през 2000 година.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР