Мнозина от нас днес не биха си представили живота за

...
Мнозина от нас днес не биха си представили живота за
Коментари Харесай

Доказано: От смартфоните на децата им растат рога

Мнозина от нас през днешния ден не биха си показали живота за вероятен без смарт телефони и другите модерни устройства. В същото време те оказват на нас мощно въздействие освен в психически аспект, само че и върху персоналното ни здраве. Например, неотдавна учени се пробваха да покажат по какъв начин дамата ще наподобява през 3000-ите години, в случай че се регистрира актуалната взаимозависимост към устройствата. Прогнозата не наподобява по никакъв начин окуражително и ни кара да се замислим.

Учените от Университета в Куинсленд Дейвид Шахар и Марк Сайръс направиха безапелационни заключения и прогнози. В рамките на проучване с присъединяване на 1 200 участници, отдадено на въздействието на смарт телефоните върху деца, те са разкрили, че при 41% от участниците е имало особеност на костите. Израстъци, наричани остеофити, са се образували на тилната туберкула, към която са прикрепени избрани шийни прешлени и мускули. Израстъците могат да доближат до 0.4 инча и да станат причина за чести болки в главата.

За вредата от мобилните телефони

Учените са анализирали над 900 рентгенови фотоси на черепи на хора на възраст до 80 години. Тези шипове са по-разпространени, в сравнение с се е очаквало, и прекомерно постоянно са се срещали в най-младата група на участниците. Приблизително всеки четвърти човек на възраст сред 15 и 25 години има по този начин наречените "рога ".

По думите на учените, появяването на тези костни образования се изяснява с неправилната външност поради несъразмерната приложимост на устройствата. В този случай човек се стреми да изнесе колкото се може повече главата си напред, мощно натоварвайки гръбнака.

Остеофитите сами по себе си не са рискови, само че могат да нанесат съществени вреди на здравето. Организмът се пробва да компенсира неправилната външност, правейки в допълнение натоварване на мускулите и ставите. Това доста покачва риска от контузии и болести на опорно-двигателния уред. Изводът на австралийските учени е спомагателна причина за размисъл по отношение на това, доколко техническият напредък влия на нас.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР