Мнозина бяха шокирани, след като 61-годишната Пилар Абел заяви, че

...
Мнозина бяха шокирани, след като 61-годишната Пилар Абел заяви, че
Коментари Харесай

Жена твърди, че баща ѝ е Салвадор Дали

Мнозина бяха шокирани, откакто 61-годишната Пилар Абел съобщи, че е щерка на известния испански художник, Салвадор Дали. Възрастната жена твърди, че майка ѝ имала краткотрайна връзка с ексцентричния художник през 1955 година Двамата се срещнали в живописното каталонско градче – Порт Лигат, където Дали живял в продължение на доста дълги години.



В случай, че изказванията на Абел са правилни и тя в действителност е щерка на Дали, огромна част от наследството на именития художник ще бъде преписано на нейно име. Поради сериозността на случая съдът реши, че тялото на сюрреалиста ще бъде ексхумирано, с цел да се откри дали ДНК-атата на двамата съответстват.

По време на изявление предишния месец, единствено дни откакто съдът подреди ексхумацията, Абел показа, че баба ѝ била първата, която ѝ споделила, че татко ѝ е Салвадор Дали. Майка ѝ удостоверила на доста по-късен стадий.



В момента останките от тялото на ексцентрика се намират в отдадения на него музей в родния му град – Фигерас, Испания, където е роден преди повече от 110 години. Миналата година музеят, главен туристически обект, притегли над 1,1 милиона гости. Днес останките на Дали ще бъдат ексхумирани от неговия гроб, а специалисти ще вземат ДНК проби под формата на костни или зъбни фрагменти. Пробите ще бъдат изпратени в Мадрид, с цел да преминат през нужните проби.

Самата Абел към този момент даде проба (слюнка), която също ще премине през обширни проучвания. Резултатите се чакат в границите на няколко седмици, съобщи юристът на дамата, Енрике Бланкес.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР