„Множество компании и образователни центрове вече успешно използват технологични решения

...
„Множество компании и образователни центрове вече успешно използват технологични решения
Коментари Харесай

Ева Майдел: Настояваме за повече европейски политики и средства за образование

„ Множество компании и просветителни центрове към този момент сполучливо употребяват софтуерни решения за отдалечена работа и образование. Но общото мнение е, че те надалеч не са толкоз ефикасни и главната причина е в незадоволителните умения на възпитаници и служащи да употребяват технологиите пълноценно.

Процесът по придобиване на цифрови умения е комплициран и пандемията с COVID-19 може да служи за тласък за ускоряването му. Затова и в неотдавна основания от мен и няколко сътрудници евродепутати от разнообразни политически групи европейски Образователен Алианс си слагаме цел да има повече съгласуваност на просветителните политики от Европейски Съюз и повече средства за характерни образования на възпитаници и учители. Например, имаме вяра, че ще е потребно да се зададе на равнище Европейски Съюз обща за страните рамка за преподаване и оценяване на избрани умения и компетентности, усилване на акцента в просветителните стратегии по естествени и математически науки, общи условия за функционалност на платформи за отдалечено образование и така нататък “

Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел  Ева Майдел Ева Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по по време на речта си на конференцията на Алианса за младежта в Европа на 27 октомври 2020г.

Сред другите представители на събитието бяха европейският комисар за Работните места и обществени права Никола Шмит, изпълнителният шеф на Нестле за Европа, Близкия Изток и Северна Африка Марко Сетембри, евродепутатите Мартина Длабайова (Чехия) и Брандо Бенифей (Италия), както изпълнителни шефове на огромни интернационалните компании, членове на Алианса.

„ В сегашните условия на отдалечена работа и неустановеност на пазара на труда е извънредно значимо младежите да получават поддръжка за началото на професионалния си път и да получават нови умения, които да ги създадат по-гъвкави и продуктивни. Затова поздравявам и поддържам от над 5 години напъните на огромните компании, които са част от Алианса за младежта, да оказват помощ на младежите при навлизането в професионалната сфера, “ добави Ева Майдел  Ева Майдел Ева Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по по време на събитието, на което 300-те компании, част от Алиансът за младежта, поеха ангажимент да основат 300 000 нови работни и стажантски позиции за младежи до 2025 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР