Многонационалната антиджихадистка коалиция, оглавявана от САЩ, е ликвидирала в Сирия

...
Многонационалната антиджихадистка коалиция, оглавявана от САЩ, е ликвидирала в Сирия
Коментари Харесай

Убиха един от най-опасните австралийски терористи и синовете му в Сирия

Многонационалната антиджихадистка коалиция, ръководена от Съединени американски щати, е ликвидирала в Сирия един от най-опасните австралийски терористи Халед Шаруф, включил се към организацията " Ислямска страна ", предава ТАСС.

В петък самолети на обединението са нанесли удар по автомобил в региона на сирийския град Ракка, в който бил Шаруф. Заедно с 36-годишния терорист в колата били и двамата му малолетни синове. Всички те са починали.

Преди три години в обществените мрежи се появиха фрагменти, на които седемгодишният наследник на Шаруф държи отрязана човешка глава.

През февруари джихадистът стана първият човек, лишен от австралийско поданство след влизането в действие на нов закон, затягащ ограниченията за битка с тероризма, напомня ТАСС.

Той дава право на управляващите да лишават австралийци от поданство, в случай че те са уличени в изключително тежки закононарушения, свързани с тероризма. Тази наредба обаче може да се ползва единствено за хора с двойно поданство. Шаруф имаше и ливанско поданство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР