Многократно награждаваният български филм В сърцето на машината на режисьора

...
Многократно награждаваният български филм В сърцето на машината на режисьора
Коментари Харесай

Международна награда за костюми на филма "В сърцето на машината"

Многократно награждаваният български филм " В сърцето на машината " на режисьора Мартин Макариев получи премията в категория " Най-добър дизайн на костюми " на Международния кино фестивал Septimius Awards в Амстердам. Признанието е за младата художничка Весела Динева - основател на костюмите. Тя получи оценката в конкуренция с кино лентата " На западния фронт нищо ново " - притежател на четири награди " Оскар ". Весела Динева е приключила " Моден дизайн " в Милано и сега работи в България като фешън дизайнер, както и за разнообразни кино продукции.

Освен премията за най-хубави костюми признанията за българския игрален трагичен трилър са и за Александър Сано, който бе номиниран за най-хубав европейски артист и за композитора Виктор Стоянов с номинация за най-хубав саундтрак на фестивала в Амстердам.

Филмът е сниман през август 2020 година в разгара на пандемията. В сърцето на историята е човечността, която може да бъде открита, където никой не чака. Действието се развива през 1978 година Група пандизчии, измежду които такива с тежки закононарушения и доживотни присъди, извършват насилствен труд в стругарски завод на цех Кремиковци. Всеки от тях има друга история, морал и разбирания за живота в пандиза и отвън него. Нужен е единствено един ден и невероятна преживелица, с цел да преобърне цялото им досегашно битие. Сблъсъкът сред пандизчии, надзиратели и милицията по това време добавя напрежението в лентата.

" В сърцето на машината " е българското предложение за най-хубав чуждоезичен филм на 95-те премиите Оскар на Американската кино академия през 2022 година. Носител е на премията " Златна роза " на едноименния кино фестивал във Варна през 2021 година и на премията за Най-добър филм на София филм фест през 2022 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР