Много вестници в Европа се съсредоточиха върху силното представяне на

...
Много вестници в Европа се съсредоточиха върху силното представяне на
Коментари Харесай

„Смутни времена”: Европейските вестници за изборите

Много вестници в Европа се концентрираха върху мощното показване на крайнодесните партии на изборите за Европейски парламент, написа английското издание "Гардиън ".

Във Франция , където "Национален общ брой " на Марин льо Пен победи центристите на президента Еманюел Макрон, "Монд " написа:

"Крайнодесните са първи във Франция, Италия и Англия ". "Фигаро " подчертава: "Макрон провежда двубой с Льо Пен ", откакто групата на президента завоюва 22,5% спрямо 23,5% за партията на Льо Пен.

В Германия вестник "Зюддойче цайтунг " излиза със заглавие "Зелените са втората най-голяма партия за първи път " в страната, като в това време се обръща внимание на изгубените гласове от християндемократите и социалдемократите. Партиите са изправени пред "смутни времена ", добавя изданието.

Обръща се внимание на по-голямата картина и наклонността в Европа. Как популистите и националистите затвърждават позициите си на върха в Полша, Италия и Англия . Основният резултат от изборите, написа немският вестник, е "загуба за центристките партии, триумф за евроскептиците и увеличена изборна интензивност ".

След още едно мощно показване на избори от крайнодесните популисти в Италия, "Кориере каузи Сера " написа:
"Евроскептиците се разрастват, само че остават в съпротива ".

В материала си вестникът предизвестява, че заплахата за центристките партии е да си мислят, че няма причина за промени, тъй като партиите "срещу елита " не са съумели да реализират пробив.

De Telegraaf, най-продаваният в Холандия вестник, отделя внимание на извоюваните от лявоцентристите PDVA места за сметка на кряйнодесните популисти PVV и социалистите SP. Вестникът обръща внимание и на триумфа на Льо Пен и на Найджъл Фараж.

Не всички издания отделят централно място на популистите. Във Франция левият вестник Libération се концентрира върху мощното показване на Зелените в Западна Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР