Много трудни 3 месеца предстоят за българското управление, прогнозира пред

...
Много трудни 3 месеца предстоят за българското управление, прогнозира пред
Коментари Харесай

Анастас Стефанов: Предстоят много трудни три месеца за управлението

Много сложни 3 месеца предстоят за българското ръководство , предвижда пред БНР политологът от Изследователски център „ Тренд “ Анастас Стефанов. Той счита, че „ първите по-сериозни опъвания на шевовете “ ще забележим в границите на дебатите за бюджета. Относно мораториума Анастас Стефанов означи, че ръководещите „ сами схванаха на какво са се хванали “.
За българина правосъдната промяна може да е нещо доста значимо и доста значимо, само че в интервала януари – март при ценовия потрес и инфлационните процеси, които не могат да бъдат овладени , тематиката няма по какъв начин да е водеща, разясни политологът.

Относно съдържателните промени на Конституцията Стефанов означи, че става въпрос за много дълбоки процеси, които ще изискват освен политически запас от позиция на политическо болшинство , само че и доста сериозен запас отвън рамките на Народното събрание, може би на целия юридически хайлайф .

Анастас Стефанов разяснява и вчерашното слово на президента при клетвата му в Народното събрание.

„ Словото подчертава върху остри, наболели проблеми, необятно разбираеми за публичното мнение. То сигурно е било всеобщо схванато, най-малко в главните му послания. “

„ Такова слово на президента постоянно напипва проблеми, проблематични възли, които не са ситуирани директно в прерогативите на президентската институция. В неофициален проект тя може на ръба на нарушаването на нейния дух да излезе отвън тесните параграфи на Конституцията , тъй като президентът разполага с информационна власт. Словото, което чухме през вчерашния ден, е част от тази информационна власт . “

Ако ще има политическа интервенция на президента или тип политическо опекунство , опасения за каквото се появиха след КСНС , то ще е в общ политически проект и не е наложително да е единствено през Политическа партия , посочи политологът.

Радев е задоволително умел, за да си дава сметка какво значи неуспехът на тази коалиция , акцентира Анастас Стефанов.

Не може да се приказва за каквото и да е структуриране на електоралните настройки и в тях може да стане „ нова мешавица “  и преосмисляне на избора в последния миг, каквото следим през последната година, посочи той. 
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР