Много сме благодарни за подкрепата на Нидерландия за всички европейски

...
Много сме благодарни за подкрепата на Нидерландия за всички европейски
Коментари Харесай

Денков: Много сме благодарни за подкрепата на Нидерландия за Шенген и Еврозоната

Много сме признателни за поддръжката на Нидерландия за всички европейски цели на нашето държавно управление – Шенген, еврозоната, Организацията за икономическо съдействие и развиване. Това са нашите цели, по които работим доста тясно с нашите европейски сътрудници. Това съобщи българският министър-председател акад. Николай Денков на взаимен брифинг със своя сътрудник Марк Рюте в Министерския съвет на Нидерландия.

Българският министър председател е на еднодневно посещаване в Хага дружно с министъра на защита Тодор Тагарев. Двамата държавни водачи разискаха въпроси от двустранен интерес и от европейския дневен ред, в това число тематики, свързани със сигурността в Европейския съюз. Във фокуса на диалога са и основни цели за България като влизането в сухопътен Шенген тази година и участието на страната ни в еврозоната от 1 януари 2025 година

Нидерландия е водачът измежду страните, които ни оказват поддръжка по европейските тематики. Нашата страна желае да бъде потребна за сътрудниците ни в Европа. Затова работим доста интензивно през последните месеци за подсилването на Източния фланг на НАТО. Ние развиваме нашите отбранителни сили, развиваме съдействието по тематиката с нашите съседи – Румъния и Турция, където са ситуирани сили на НАТО, означи Денков и посочи, че с премиера Рюте са разискали по какъв начин би могло да се ускори това съдействие през идващите месеци и години.

Николай Денков разяснява и поддръжката, която указва страната ни за Украйна. Премиерът акцентира, че оказва филантропична помощ и поддръжка на стотици бежанци от Украйна, както и с военна помощ.

Българският министър председател посочи, че Нидерландия е доста добър сътрудник на България и изрази убеденост, че в идващите месеци и години двете страни ще продължат да работят дружно.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР