Много слънчеви часове и повишение на максималните температури се очакват

...
Много слънчеви часове и повишение на максималните температури се очакват
Коментари Харесай

Повече слънчеви часове в близките дни

Много слънчеви часове и покачване на оптималните температури се чакат в петък и събота.

Преди това и през идващото денонощие в източната половина от страната към момента ще превалява слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, на морския бряг – към 5°, а оптималните - сред 7° и 12°, в София – не повече от 6°. Ще остане прохладно, само че над западните региони облачността ще понижава, в доста региони до слънчево време.

Със забележителна облачност и слаби превалявания ще бъде в планините, като границата сред дъжд и сняг ще е на към 1200 метра надморска височина. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Опасността от лавини отвън обработените писти в ски курортите остава висока.

Повече облаци и валежи ще има на следващия ден в източните и южните региони от Балканите. Над останалата част от полуострова ще бъде слънчево. Слънчево ще бъде и в по-голямата част от Европа като се изключи северните и северозападни региони от континента, които остават под въздействие на просторен многоцентров циклон. Освен с превалявания, тук-там интензивни, там ще се задържи и прохладно.

У нас, в петък и събота ще доминира слънчево време. За разлика от оптималните, минималните температури ще се намалят. В неделя още веднъж ще завали, първо дъжд, който с предстоящото захлаждане съвсем на всички места ще премине в сняг. Валежите ще продължат и в понеделник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР