Много се вълнуваме в понеделник от 11 часа е голямото

...
Много се вълнуваме в понеделник от 11 часа е голямото
Коментари Харесай

16-ти Пролетен панаир на книгата ще ни срещне с нас 20 000 заглавия

Много се вълнуваме в понеделник от 11 часа е огромното разкриване на 16-ти Пролетен панаир на книгата и Софийския интернационален книжовен фестивал за деца и младежи. Най-голямият хартиен панаир ще показа 144 издателства в 61 шатри, в открития парк пред НДК от 29 май до 4 юни от 8 сутринта до 19 вечерта. Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ Петя Господинова от Управителния съвет на Асоциация „ Българска книга “. Всички фенове на книгата ще имат опция да се допрян до над 20 000 заглавия, множеството са относително от тази или предходната година.

Господинова разкри и, че специфичен посетител на панаира с цел да се срещне със своите фенове ще бъде Георги Господинов.
Понеже обстановката към Георги Господинов е динамична, чакаме той да е на щанда на неговото издателство " Жанет 45 " в сряда към ранния следобяд.
Петя Господинова - член на УС на Асоциация " Българска книга "

От предходната година въведохме тази традиция Панаир на книгата да продължи 7 дни. Ще има над 80 събития на самите шатри. Много от най-популярните модерни български писатели ще бъдат в шатрите на издателствата, които ги издават, добави още тя.

Организаторите са помислили и за най-малките читатели. " Тайната по какъв начин да накараме децата да четат е когато ние четем с тях. Литературния свят постоянно има с какво да ги забавлява и с него те се усещат по-големи хора и взимат тематики за които да приказват. Има богата стратегия в детския книжовен фестивал и той ще си има огромна шарена шатра, поради която няма потребност да се тормозят от неприятното време, сподели Искра Джанабетска - шеф на Софийския интернационалния книжовен фестивал за деца и младежи към Пролетния панаир на книгата.

 
Ще има събития и за дребни и огромни деца. Има доста гостуващи създатели. Има събития, които ще разнообразят прекарването с литературата. Още в понеделник започваме с екранизирано прекарване на Алеко Константинов. Вторник встъваме в тематиката с Джордж Оруел за деца, тъй като се навършват 80 година от рождението му.
Искра Джанабетска - шеф на Софийския интернационалния книжовен фестивал за деца и младежи към Пролетния панаир на книгата

На 1 юни пък децата ще могат да се срещнат с създателите на една обичана детска поредност " Куче на име коте ". Ще отбележим и 185г. от издаването на първата българска географска карта, тъй като всички пътешественици имат какво да опишат, разкри дребна част от плануваното в програмата Искра Джанабетска. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР