Много се спори относно ползата и вредата от кафето, но

...
Много се спори относно ползата и вредата от кафето, но
Коментари Харесай

Кафето било по-полезно от плодовете

Много се спори по отношение на изгодата и вредата от кафето, само че ето една добра вест за тези, които са феновете на горчивата напитка.

Учени откриха, че изгодата от разнообразни храни, измежду които плодове, зеленчуци и ядки, е доста по-малка, в сравнение с 1-2 чаши кафе.

 Кафе

" Кафето съдържа антиоксиданти. Те са способни да се опълчват на болести като диабет и сполучливо да се борят със свободните радикали, които унищожават структурата на клетките ", споделят създателите на проучването.

Антиоксидантите са естествени съединения, които попречват окисляването на дейните химични съединения в клетките на организма. Това от своя страна понижава риска от развиването на разнообразни болести.

 Кафе със сметана

Според учените еднообразно потребно е кафето с кофеин и това без кофеин.

Един възрасен човек, който употребява кафе, междинна всекидневно приема към 1299 мг антиоксиданти от черната напитка. Това е съвсем чаша и половина кафе. За съпоставяне в една чаша чай се съдържат 294 мг антиоксиданти.

Според учените най-хубавата доза кафе дневно е тъкмо чаша и половина.

Преди време и екип от японски учени се изрече в отбрана на кафето. Те потвърдиха, че една чаша на ден понижава риска от болести като рак на черния дроб, заболяването на Паркинсон и някои типове диабета.

Но! Все отново е истина и това, че несъразмерната приложимост може да докара до възникването на сърдечни болести, бодърствуване и високо кръвно налягане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР