Много се съмнявам, че колегите ще взимат такова възнаграждение. Става

...
Много се съмнявам, че колегите ще взимат такова възнаграждение. Става
Коментари Харесай

Мая Илиева: Медиците няма да получават обещаните по-високи заплати

Много се колебая, че сътрудниците ще взимат такова заплащане. Става въпрос единствено за сътрудниците в лечебните заведения. Не става дума за всички сътрудници, които работят в опазването на здравето, повече от 50% ще бъдат ощетени. Тези, на които дават обещание тези 1500 лв., също няма да ги получат. Няма по какъв начин да бъде изпълнено. Това сподели за Bulgaria ON AIR ръководителят на Синдиката на българските медицински експерти Мая Илиева.

" От 4 година протестираме. Искаме и предлагаме най-малко междинната работна заплата за страната плюс 25% от горната страна да бъде основа за специалността на всички медицински експерти. Лечебните заведения са търговски сдружения и ние подвластен от тях, където в действителност е парадоксът. Оказва се, че сме нормени служащи. Едни хора станаха милионери за сметка на останалите работещи в системата ", сподели още Илиева.

" На 1 април ни оповестиха, че това ще бъдат главните заплати, само че откакто започнахме с въпросите какво ще се случи с всички останали сътрудници, нямаха отговор. За да има работещо опазване на здравето, то би трябвало да бъде обезпечено с фрагменти и експерти. В Русе непосредствено идват непознати компании и им оферират работа, до момента в който още са студенти. Няма политика за задържане на младите фрагменти. Голяма част от работещите в системата са в пенсионна и предпенсионна възраст ", добави Илиева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР