Много съжалявам, че съм под карантина, защото иначе бих излязъл

...
Много съжалявам, че съм под карантина, защото иначе бих излязъл
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако не бях под карантина, щях да съм на площада, но сертификатът няма да отпада

" Много скърбя, че съм под карантина, тъй като другояче бих излязъл на площада да беседвам непосредствено с хората. Бил съм на не един и два митинга. Уважавам формата на митинг, която персонално аз проветствам. Бил съм пред белия рейс, бил съм на митингите против държавното управление на ГЕРБ. Единственото, за което скърбя е, че в този момент не мога да бъда против хората поради карантината ". Това съобщи по телефона за Нова телевизия министър председателят Кирил Петков във връзка митинга на " Възраждане " пред Народното събрание против зеления документ.

" В петък би трябвало да свърши моята карантина, тъй като имам и трета доза и в случай че PCR-ът ми е негативен. Така че още в петък би привествал определени членове на протестиращите, които имат експертиза, в случай че имат градивни хрумвания по какъв начин по-добре да управляваме рецесията бих се вслушал в техните отзиви ", сподели още той.

Министър-председателят е под карантина, откакто шефът на Народното събрание Никола Минчев даде позитивен тест за ковид след съвещанието на КСНС при президента в понеделник.

Кирил Петков беше безапелационен, че зеленият документ няма да бъде отменян, само че изрази паника, че лечебните заведения няма да имат потенциал, с цел да посрещнат по-голям брой инфектирани с ковид. Той сподели, че в случай че над 80% от интензивните кревати бъдат заети, ще се наложи да бъдат взети спомагателни ограничения.

Петков добави, че приоритет на държавното управление е учениците да учат присъствено, само че взаимни отстъпки със здравето на хората няма да се вършат.

Не можем да приказваме дали коронавирусът съществува, тъй като най-важното е да разберем, че единствено в случай че увеличим равнището на имунизация можем да ограничим равнището на идната вълна. Какви по-добри ограничения има, с цел да може по-малко българи да отиват на интензивни кревати в лечебните заведения. Не мисля, че има група българи, които се радват, че има зелен документ. Това е една мярка, с цел да се вдигне равнището на имунизацията, добави Петков.

Премиерът съобщи, че към момента не е ясно има ли задържани протестиращи и какъв брой са те.

Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР