"Много са подводните камъни пред ГЕРБ и първият е консултациите

...
"Много са подводните камъни пред ГЕРБ и първият е консултациите
Коментари Харесай

Проф. Кръстева назова подводните камъни пред ГЕРБ

"Много са подводните камъни пред ГЕРБ и първият е консултациите да не се трансфорат в пазарлък, тъй като ГЕРБ имат потребност от поддръжка и това прави дребните - огромни ".

Така политологът проф. Анна Кръстева разяснява пред БНР провежданите политически съвещания от ГЕРБ за нова Конституция, в условия на продължаващи 48-и ден антиправителствени митинги. По думите ѝ обществото би трябвало да бъде уверено, че става дума за кардинални диалози, а не за пазарлъци.

Проф. Кръстева разяснява, че в публичното има единодушие за потребност от ново начало, само че би трябвало да бъде посочено кой може да бъде носителят на това начало: "Задавайки концепцията за ново начало, Бойко Борисов има късмет да излезе като общественик и да каже, че би трябвало други да го създадат. Да отстъпи като общественик, а не да продължи като слаб водач ".

Според нея това е исторически късмет както за Борисов, по този начин и за гражданското общество, което не е настроено реваншистки, а желае политиците да идват с планове и да си отиват с достолепие.

Политоложката уточни като максимален проблем за ГЕРБ това, че обезпечаването на 160 депутатски гласа за пускане на процедура за привикване на Велико национално заседание не може да стане без присъединяване на Движение за права и свободи:

"Така ГЕРБ сервира на Движение за права и свободи ориста на нашето възобновяване. Съдбата на това България да преоснове фундамента на своята народна власт още веднъж се сервира на Движение за права и свободи ".

Според проф. Кръстева хората имат еднообразно право на митинг и на контрапротест: "Би било извънредно извънредно да спрат обществените митинги, в случай че обществото толкоз се политизира, че да стачкува единствено с претенции за оставки ".

Проф. Анна Кръстева беше безапелационна, че печеленето на време е контрапродуктивна за ГЕРБ тактика, защото партията сега води в социологическите изследвания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР