Много са факторите, от които зависи здравето ни. Обичайните ги

...
Много са факторите, от които зависи здравето ни. Обичайните ги
Коментари Харесай

Какво влияе на здравето ни: Един неочакван фактор

Много са факторите, от които зависи здравето ни. Обичайните ги знаят и децата: вярно хранене, задоволително придвижване, повече смях. Някои по-непредвидени обаче се потвърждават благодарение на клинични изследвания.

Като това на Катрин Форд от университета Карлтън в Отава, създадено взаимно с Университета на Люксембург и оповестено в . То потвърждава, че съжителството с сътрудник понижава равнищата на кръвната захар, както и вероятността от развиване на диабет вид 2.

Обяснението е, че да имаме обществена поддръжка в зрелия си живот е от изключително значение за здравето. Очевидно тя не зависи от това тъкмо какви са връзките с колегата ни, както демонстрира още изследването на Форд.

Защото без значение дали се разбираме отлично с него и посред ни царува обич, или пък тъкмо противоположното, въздействието върху кръвната захар е едно и също. Важното е да не живеем сами.

" Засилената поддръжка за по-възрастни хора, които са минали през загуба на връзката си без значение дари заради бракоразвод, или гибел, както и разрушаването на отрицателните стандарти, свързани с сантименталните връзки в по-късен стадий от живота, може да се окажат насочни точки за справяне с рисковете за здравето ", споделя Катрин Форд пред Guardian.
 Снимка 605608
Изследването на университетите на Отава и Люксембург употребява за основа предходни изследвания, които потвърждават здравословните изгоди от това да имаме сътрудник в по-късна възраст, както и други, които демонстрират корелация сред развиването на диабет и обществената изолираност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР